20. kolo
31.01.2021 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese veze tři body z La Spezie

Důležité tři body veze ze stadionu v La Spezii Udinese Calcio. "Zebry" sice nebyly častěji u balónu, ovšem jako jediné se dokázaly gólově prosadit, když správně nařízenou penaltu proměnil Rodrigo De Paul.

Pouze na lavičce náhradníků zůstala nová ofenzivní posila hostujícího týmu Fernando Llorente. Na hrotu se tak pohyboval sám jeho krajan Deulofeu, podporovaný největší hvězdou týmu De Paulem.

Začátek utkání byl ve znamení územní převahy domácího celku, která vyvrcholila ve 21. minutě tutovkou Emmanuela Gyasiho. Ten se zblízka přikrčil k hlavičce, ale Musso se dokázal včas přemístit. Musso si v průběhu prvního poločasu připsal ještě jeden důležitý zákrok, když lapil hlavičku Galabinova. "Zebry" se osmělily až ke konci poločasu. Nejprve Deulofeu orazítkoval z dorážky tyčku a o chvíli později dokonce Arslan vstřelil gól. Radost hráčů v netradičních žlutých dresech byla zbytečná, protože celé akci předcházel ofsajd.

Regulérní gól padl až po změně stran. V 52. minutě podkopl Deulofeua Chabot a sudímu nezbylo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Rodrigo De Paul ho s přehledem proměnil a poslal Udinese do vedení.

Spezia měla na vyrovnání spoustu času, ale směrem dopředu se jí vůbec nedařilo. Utkání se poměrně táhlo a velmi často kouskovalo vinou střídání a faulů. Čtvrthodinu před koncem si hosté vedení zkomplikovali. Rodrigo De Paul totiž fauloval Acamporu a sudí bez milosti vytáhl druhou žlutou kartu, která znamenala vyloučení.

Domácí toho ale nevyužili. O deset minut později předvedl nedovolený zákrok Saponara a i tady následovala druhá žlutá karta. V posledních minutách zápasu si Spezia vytvořila tlak, ovšem bez větší příležitosti a Udinese nakonec podlehla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele