37. kolo
15.05.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Spezie (© AFP)

Spezia zachráněná, Turín zesměšnila čtyřmi góly

Tak tenhle zápas si trenér Nicola za rámeček určitě nedá. Jeho Turín totiž na půdě Spezie i z pozice favorita absolutně selhal a nechal si od domácích dát rovnou čtyři branky! Ty mají pro domácí cenu zlata, protože se díky dnešní výhře zachránili v Serii A!

Rozhodující byl při tom návrat útočníka Mbaly Nzoly, který se prosadil hned dvakrát. Domácí o sobě poprvé dali výrazněji vědět už v 18. minutě, kdy si za obranu Turína zaběhl někdejší talent Riccardo Saponara a dokonce obešel brankáře Sirigua jenže pak trefil jen tyč! Sirigu však přeci jen inkasoval, o pouhou minutu později. To si Saponara vedl mnohem lépe, obešel dva obránce a zpoza dalšího zakroutil míč k tyči.

Turín odpověď nenašel a celou první půli prakticky nezasáhl prostor tří tyčí, který střežil brankář Jeroen Zoet. A s hosty bylo krátce před koncem poločasu ještě hůř. Obránce Vojvoda totiž fauloval ve vápně Pobegu a sudí Daniele Orsato nemohl tenhle nešetrný šlapák posoudit jinak než jako faul. K míči se postavil sebevědomý Mbala Nzola a nemýlil se - 2:0.

Deset minut po změně stran bylo na penalty srovnáno. Faulu ve vápně se totiž dopustil domácí Salva Ferrer a Andrea Belotti si v takových situacích zpravidla ví rady, což potvrdil i dnes.

Jenže to byl jen chabý záblesk naděje. Jinak Turín v útoku působil bezzubě. Po faulu na Saponaru kopal Marchizza krásný přímý kop, do něhož se z voleje opřel nehlídaný Nzola a navýšil vedení Spezie! Turín se hledal i v obraně a působil dost zmateně, čehož ještě jednou využil Diego Farías. Ten v 84. minutě načechral krásný pas do vápna, kam si naběhl obránce Martin Erlić a jeho hlavičku už Sirigu nelapil. Turín tak ještě nemá vyhráno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele