6. kolo
01.11.2020 15:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Cristiano Ronaldo se vrátil v plné síle a dvě góly pomohl skolit Spezii.

Juventus přivítal do svých řad uzdraveného Cristiana Ronalda a hvězdný Portugalec byl při chuti. Spezii pomohl porazit dvěma góly při celkovém vítězství 4:1. Nutno podotknout, že Juventus byl po většinu zápasu lepším týmem a tři body si odváží zaslouženě.

Andrea Pirlo s nasazením Ronalda počkal, v základu dostali příležitost Morata, Chiesa a Dybala. Juventus byl od začátku výrazně lepším týmem a bylo otázkou času, kdy se poprvé střelecky prosadí. Vyšlo to ve 14. minutě, kdy Danilo kolmicí vysunul McKennieho a Álvaro Morata po další přihrávce zakončoval do prázdné branky. Juventus navíc pokračoval ve snažení a o chvíli později vlétl do šestnáctky Federico Chiesa, naštěstí pro domácí minul tyčku. Ve 24. minutě přišla poměrně komická situace, Álvaro Morata totiž vstřelil další gól, ale z ofsajdu.

Spezia byla pod konzistentním tlakem, přesto dokázala jako blesk z čistého nebe srovnat na 1:1. Bartolomei odvedl dobrou práci, když místo střely našel lépe postaveného Tommasa Pobegu, jehož tečovaná střela skončila za Buffonovými zády. Juve si chtělo vzít co nejrychleji vedení zpátky, ale do větší šance se dostalo až před koncem poločasu. Přihrávku Moraty užuž zakončoval do prázdné branky McKennie, ovšem na poslední chvíli vypíchl balón na rohový kop obránce Chabot. Spezia hrála po prvním poločase s Juventusem 1:1 víceméně velkou měrou štěstí.

Ve druhém dějství očekávala nápor "Staré dámy" a připravila se na něj. Hosté si v počátečních minutách nevěděli rady a v 56. minutě se Pirlo rozhodl pro nasazení Cristiana Ronalda. Tah to byl klíčový, protože Ronaldo hned tři minuty po svém nástupu vstřelil vítězný gól. Álvaro Morata mu adresoval naprosto přesnou přihrávku, Ronaldo se pak zbavil brankáře a střelou do prázdné zakončil. Spezia mohla znovu odpovědět, ale Buffon předvedl proti Chabotovi skvělý zákrok. Jeho hlavičku po rohovém kopu fantasticky vyrazil a následná dorážka Agudela už byla z ofsajdu.

V 67. minutě přišel další pas do otevřené obrany Spezia a tentokrát zakončoval Adrien Rabiot. Spezia si vytvořila ještě jednu možnost, ale střelu Faríase zablokoval těsně před Buffonem Demiral. Juventus definitivně rozhodl o výhře čtvrthodinu před koncem, kdy sudí Abisso odpískal pokutový kop za faul Bartolomeie na Chiesu. K puntíku se pak postavil Ronaldo a svým druhým gólem dal výsledku finální podobu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele