14. kolo
23.12.2020 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Janov začal pod Ballardinim vítězně, v La Spezii vyhrál 2:1

Janov zahájil novou éru pod staronovým koučem Davidem Ballardinim úspěšně a na půdě Spezie zvítězil 2:1. Domácí sice rychle vedli, když se trefil M'Bala Nzola, ale hned po šesti minutách vyrovnal Mattia Destro a rozhodující trefu zajistil z pokutového kopu Domenico Criscito.

Stadio Alberto Picco nabídlo duel dvou týmů ze spodku tabulky a v prvním poločase to rozhodně nebyla nuda. Už po deseti minutách poslal do vápna přihrávku Gyasi a Nzola zblízka načal střelecký účet. O dvě minuty později však domácí chybovali a Mattia Destro mohl trestat, ale střelu do odkryté branky stačil odvrátit jeden z obránců. Janov přesto dokázal rychle vyrovnat. V 16. minutě zavedl balón do šestnáctky Panděv, přihrál jej Destrovi, který srovnal na 1:1.

Ve vyrovnaném průběhu prvního poločasu už žádná další branka nepadla a oba celky zamířily do šaten za nerozhodného stavu.

Po změně stran měla první šanci Spezia, ale Maggioreho střelu v poklidu zpacifikoval Perin. Rozhodující moment přišel dvacet minut před koncem. Claudio Terzi ve vápně fauloval Valona Behramiho a sudí Massa odpískal pokutový kop. Nebylo to hned, do akce šel i VAR a ten nakonec verdikt potvrdil.

Zodpovědnost vzal na sebe Domenico Criscito a utaženou ranou k tyči překonal Ivana Provedela. Janov měl ještě šanci na zvýšení náskoku, jenomže Mattia Destro zakončil jen do Provedela. Spezia mohla laxnost potrestat a v závěru měla dobrou příležitosti. Paulo Bartolomei napřáhl a těsně minul branku. Gól už nedal ani Janov, v nastavení Scamacca postupoval na Provedela a vyřešil to bídně. Grifone to nemuselo mrzet, výhru 2:1 i tak uhájili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Nejlepsi by bylo 0:1,realita bude asi 1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele