28. kolo
20.03.2021 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Spezie (© AFP)

Spezia porazila v záchranářském duelu Cagliari

Ze tří bodů se mohou radovat v La Spezii. Domácí výběr porazil v těžkém utkání Cagliari 2:1 a v boji o záchranu si výrazně přilepšil. Všechny branky padly až po změně stran, nejprve se prosadil Piccoli, po něm zvyšoval Maggiore a poslední slovo měl Pereiro.

V první vážnější šanci se ocitli Sardiňané, konkrétně Joao Pedro, který z pohotové střely těsně minul branku. Bohužel to byla jediná příležitost v průběhu prvního poločasu, který jinak nabídl vyrovnanou partii. Oba celky dobře věděly, co je ve hře a za žádnou cenu nechtěly svojí chybou posadit soupeře do sedla.

Spezia přispěchala se svojí šancí až po změně stran a rázem z toho byla vedoucí branka. Gyasi posadil na hlavu Roberta Piccoliho povedený centr a jeho "ťuknutí" znamenalo vedení domácích 1:0. Cagliari najednou muselo sešlápnout plyn a v 76. minutě zahodilo dosud svojí největší příležitost. Útočník Simeone dostal balón před prázdnou branku, jenomže zakončení mu vůbec nesedlo a branku netrefil. Sardiňané za to pak draze zaplatili. Bastoniho přetažený centr vracel před branku Giulio Maggiore a balón k překvapení zapadl k tyči. Pro všechnu jistotu to ještě jistil Gyasi, ale branka patří Maggioremu.

Teprve až po druhé brance se Cagliari vzpamatovalo a rychle se vrátilo do hry kontaktním gólem. Po rohovém kopu se balón ocitl na malém vápně a nehlídaný Gastón Pereiro dokonal dílo. Hosté ještě měli čas na vyrovnání a ve čtvrté minutě nastavení dokonce srovnali na 2:2. Jejich radost ale pokazil sudí, který odmával ofsajd. Spezia tak v dramatickém závěru uhájila vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele