38. kolo
23.05.2021 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Stephan El Shaarawy (© AFP)

Řím remizoval se Spezií a čeká ho Konferenční liga

Římané remizovali se Spezií, ačkoli prakticky celý zápas tahali za kratší konec. Díky dvěma brankám ve druhé půli ale berou bod a ten jim díky lepšímu skóre stačí na kvalifikaci do Konferenční ligy.

Zápas v La Spezii představoval pro AS nostalgické loučení. Jednak teprve včera uplynulo 30 let od posledního zápasu Bruna Contiho v dresu AS a jednak jen 90 minut dělilo od konce v AS trenéra Fonsecu a několik hráčů prvního týmu. AS ale mělo ještě o co hrát, protože v případě porážky a vítězství Sassuola nad Laziem by přišlo i o účast v Konferenční lize, což už by byl punc definitivního zmaru.

Takže to, co se dělo na hřišti v prvním poločase, muselo příznivce Vlků hodně překvapit. A ne zrovna pozitivně. Spezii totiž stačilo jen pouhých šest minut na to, aby se dostala do vedení. A jak to v zápasech AS bývá zvykem, opět se prosadil jeho někdejší hráč. Daniele Verde strávil v juniorce AS několik let, než byl shledán nepotřebným. Dnes mu stačila jedna nahrávka od N’Zoly, aby technickým obstřelem překonal náhradního brankáře Fuzata.

Spezia přehrávala AS od poloviny hřiště k jeho vápnu s naprostou lehkostí a samozřejmostí, načež těžkopádní Římani nejspíš čekali, že se Spezia porazí sama. V souběžně hraném utkání navíc Sassuolo přehrávalo Lazio, takže Vlkům v těchto chvílích nezbývala ani ta obecně opovrhovaná Konferenční liga.

A upřímně, giallorossi se o ni ani tak moc nervali. Spezia naprosto jasně věděla, co a jak hrát. Hosté naopak nervózně pohybovali merunou bez toho, aby se někdo nabídl nebo udělal krok navíc. Po N’Zolově hlavičce v závěru první půle zaražené hosty ještě víc překvapil Pobega, který jako jediný zareagoval na míč a trknul ho hlavou do sítě - 2:0.

Druhá půle ale byla diametrálně odlišná. Mnozí hráči AS sice stále působili jako když jim manželka balí na dovolenou a oni si mezitím šli s klukama trochu zaběhat za barák, ale přesto se dočkali dvou branek.

Nejprve si Pedro zpracoval míč a jeho vybídku odvrátila domácí obrana jen do míst, kam si nejrychleji naběhl Stephan El Shaarawy. V samém závěru pak srovnal na konečných a pro AS rozhodujících 2:2 Henrik Mchitarjan, asi nejlepší hráč jeho sezony. Po Džekově sklepnutí dopravil míč do sítě a AS srovnalo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele