22. kolo
13.02.2021 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Spezia favorizovaný Milán přejela (© AFP)

Milán v La Spezii selhal, domácí favorita přejeli

Nejhorší výkon v sezoně předvedl AC Milán, který může už v neděli přijít o průběžné vedení. Spezia slavný celek převálcovala, vstřelila dva góly, ale klidně mohla vyhrát vyšším rozdílem.

AC Milán vstupoval na půdu Spezie jako velký favorit, nicméně na hrací ploše to absolutně nebylo znát. Spezia byla od první do poslední minuty jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála.

První poločas vlastně ještě zachránil Gianluigi Donnarumma, který zlikvidoval domácím hráčům několik jasných příležitostí. Už po čtvrthodině hry musel zasahovat na bližší tyči po ráně Saponary. Následně to před milánským brankářem několikrát výrazně hořelo a na své si nepřišel ani aktivní Agudelo - Donnarumma byl opět na místě. Milánská defenzíva kiksovala a Spezia toho prozatím nedokázala využít.

To se změnilo až s příchodem druhého poločasu. Trenéři Italiano a Pioli ponechali stejné sestavy a v 55. minutě sledovali další zmařenou šanci domácích. Bastoni po sérii odrazů pálil těsně vedle. Milán si neuvěřitelně koledoval a Spezia se nakonec zaslouženě dočkala. Agudelo si udělal z hráčů AC tréninkové kužely a pokračující akci dovedli domácí, lidově řečeno, až do kuchyně. Autorem gólu do prázdné branky byl Giulio Maggiore.

Milánští se neprobudili ani po inkasované brance, Spezia si dál dělala na hřišti, co chtěla a v 67. minutě zvýšila na 2:0. Po další hrubce Dalota rozehráli domácí při standardní situaci nacvičený signál a Simone Bastoni trefil balón nádherně od tyče do branky. Druhá branka už znamenala pro Pioliho svěřence vážný problém.

Hra hostů ale byla naprosto v troskách. Spezia si výsledek bez problémů držela a s povedeným zápasem se ještě rozloučila trefeným břevnem. AC Milán může být rád, že prohrál jen o dva góly, každopádně už v neděli může přijít o vedení v soutěži.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele