17. kolo
10.01.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

D'Aversovi obnovená premiéra nevyšla, Parma podlehla Laziu

Lazio dokázalo zvítězit na horké půdě Parmy 2:0 a udrželo se v kontaktu s popředím tabulky. Obě branky padly až po změně stran - nejprve otevřel skóre utkání Luis Alberto a po něm pojistil výsledek Felipce Caicedo.

Na lavičku domácích se po odvolání trenéra Fabia Liveraniho vrátil starý dobrý Roberto D'Aversa, ovšem obnovená premiéra mu nevyšla podle představ.

Alespoň ne výsledkově, protože herně to ze strany Ducali nebylo tak špatné. Parma vstoupila do utkání aktivněji a kdo ví, jak by se hra vyvíjela, kdyby po sedmi minutách proměnil velkou šanci Sohm, ke kterému se odrazil balón na vápno. Jeho rána pak prosvištěla těsně nad. Další příležitost přišla ve 27. minutě, kdy hlavičkoval Cornelius a Reina se vytasil s důležitým zákrokem. Jednu velkou příležitost zazdilo i Lazio. V ojedinělé šanci a v pádu nepřekonal Sepeho útočník Caicedo. Bohužel první poločas znamenal konečnou pro domácího Lautara Valentiho, který se zranil a jeho místo zaujal Botond Balogh.

To nejdůležitější se odehrálo až po změně stran. Vyrovnaný duel nakonec strhlo na svojí stranu Lazio. V 55. minutě nejprve trestuhodně netrefil úplně prázdnou branku Felipe, ale hned vzápětí už se Biancocelesti radovali. Lazzariho zpětná přihrávka prošla až k volnému Luisi Albertovi, který z první a placírkou poslal Lazio do vedení. Parma chtěla co nejrychleji odpovědět, ale místo toho podruhé inkasovala. Immobile tentokrát ukázal cit pro přihrávku, z první vysunul Milinkoviče-Saviče, který před Sepem jen tak přizvedl balón a Felipe Caicedo ho doklepl do prázdné branky.

Dvoubrankový náskok byl v tu chvíli zásadní. Parma se z toho nevzpamatovala, až do konce zápasu si už nebyla schopná vytvořit jedinou příležitost a doma opět prohrála. Naopak Lazio zapisuje veledůležité tři body, které ho udrží v kontaktu s evropskými poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele