13. kolo
19.12.2020 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus zvítězil v Parmě 4:0 a na vedoucí příčku už ztrácí jeden bod

Cristiano Ronaldo zase řádil a Juventus až nečekaně vysoko zvítězil nad Parmou 4:0. Portugalec zařídil dva góly a Juventus snížil manko na vedoucí AC Milán už na jeden bod. Základ vítězství položili Pirlovi svěřenci už v prvním poločase, když se trefili Kulusevski a Ronaldo. Po změně stran přidal Ronaldo i druhý gól a prosadil se také Álvaro Morata. Juventus zároveň prodloužil ligovou neporazitelnost.

V Serii A už zbývají jen dva týmy, které ještě neprohrály - Juventus a AC Milán. Stará dáma zvítězila nad Parmou 4:0 a bude netrpělivě čekat, jak si povedou Rossoneri v nedělním zápase na Sassuolu.

Na Ennio Tardini očekávali Pirlovi svěřenci náročný zápas. Parma se výsledkově zvedá, což pocítil v minulých kolech například vedoucí Milán. Proti Juventusu ale nezačala dobře a ve 23. minutě už prohrávala 0:1. Ještě než Sandrova přihrávka prošla až k Dejanu Kulusevskimu, který otevřel střelecký účet zápasu, měla Parma svojí příležitost. Juraj Kucka velmi dobře střílel, avšak Juve zachránil skvělým zákrokem veterán Buffon. Parmu mrzela neproměněná příležitost dvojnásob, protože tři minuty po Kulusevskiho brance udeřil i Cristiano Ronaldo. Hvězdný útočník se basketbalovým způsobem pověsil do vzduchu a centr Moraty usměrnil do sítě - 0:2. Ještě do poločasu mohlo být hotovo, kdyby v nastaveném čase zblízka nepochopitelně neminul branku Leonardo Bonucci.

Juventus byl v laufu, po změně stran pokračoval ve své hře a brzy se dočkal i třetího gólu. Při dalším postupném útoku přihrával ve vápně Ramsey a Cristiano Ronaldo neomylně zakončil na zadní tyč. Stáhnout tříbrankový náskok Juventusu už byl pro Parmu neřešitelný úkol. Tím spíš, že Juventus měl i další možnosti. V 55. minutě nebyl De Ligtovi kvůli ofsajdu uznán gól, což samozřejmě vzhledem k průběžnému skóre nevadilo.

Parma už se do hry nedostala a čtyři minuty před koncem inkasovala počtvrté. Bernardeschi poslal do pokutového území pěkný centr a Álvaro Morata jen nastavil hlavu. Hráčům Ducali nebyl přán ani čestný úspěch, protože nechybělo mnoho a obránce Danilo si po přihrávce z pravé strany málem vstřelil vlastní gól. Juventus zvítězil zaslouženě a minimálně do nedělního večera stáhl manko vedoucího Milána na jeden bod. Parma zůstala v tabulce na patnáctém místě, s pětibodovým náskokem na sestupové pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2x Ronaldo z penalty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele