17. kolo
10.01.2021 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Hellas naplnil roli favorita a Crotone udolal 2:1

Pohodlné postavení v první polovině tabulky potvrdil Hellas, který porazil FC Crotone 2:1. Hosté zůstávají na posledním místě a na nesestupové pozice už ztrácejí pět bodů. Veronští zadělali na tříbodový import již v první půli, když se trefili Kalinić a Dimarco. Na první branku dokonce přihrával český záložník Barák. Crotone po přestávce snížilo (Messias), ale vyrovnat nedokázalo.

Crotone se chtělo na hřišti Hellasu odrazit ode dna tabulky, ovšem čekal ho těžký soupeř, který letos potrápil nejednoho favorita. Hosté chtěli vstoupit do zápasu aktivněji, ale Hellas jim to svojí hrou znemožňoval.

Už v 8. minutě si zkoušel vymodlit pokutový kop Zaccagni, ovšem jeho souboj s Djidjim posoudil sudí jako regulérní. O devět minut později pak přišla vedoucí branka Hellasu a prsty v ní měl i český záložník Antonín Barák. Po jeho přihrávce pohotově pálil v pokutovém území Nikola Kalinić a Cordaz musel lovit balón ze sítě. A než se stačili hosté oklepat, prohrávali už 0:2. Federico Dimarco dostal ve vápně jen trochu prostoru a překvapivou střelou k tyči zajistil dvoubrankové vedení. Ještě do konce prvního poločasu to klidně mohlo být o tři góly, kdyby hlavičku Baráka nevychytal Cordaz.

Crotone mělo první šanci až před koncem poločasu, ovšem proti Messiasově střele se dokázal natáhnout Silvestri. Jestli chtělo Crotone pomýšlet na body, muselo ve Veroně co nejdříve vstřelit kontaktní branku, což se nakonec i podařilo. V 55. minutě vrátil před branku nepříjemný Recův centr Pereira a Junior Messias nekompromisně napálil balón do sítě.

Hellas měl několik možností znovu utéci na rozdíl dvou branek, ale hosty zachraňoval Cordaz. Skvěle vychytal Colleyho tři minuty před koncem a v nastavení ho po střele stejného hráče zachránilo břevno. Důležité je, že Crotone se vyrovnat nepodařilo a po další porážce zůstává poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele