6. kolo
02.11.2020 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Hellas si díky dvěma gólům Baráka poradil s Beneventem

Benevento jede z Verony s prázdnou. Domácí Hellas si s ním poradil poměrně jasně a bere tři body. O ty se mu z velké části postaral Antonín Barák coby autor dvou branek domácích.

Hellas vstoupil do utkání s nováčkem ligy naprosto výtečně a už po sedmnácti minutách se mu povedlo demonstrovat svoji převahu gólem. Ránu Lazoviće z volného přímého kopu sice obrana Čarodějek z cesty dokázala odklidit, ale o chvíli později už nereagovala dostatečně. Kalinić skvěle zpracoval a rozehrál míč na Zaccagniho, který obešel na straně protihráče a před bránou hledal spoluhráče. Tím byl Antonín Barák, který elegantně tečoval míč před Montipem.

Benevento ale ukázalo, že se nehodlá vzdát a o deset minut později jen těsně promarnilo obrovskou šanci. Roberto Insigne dostal krásný pas do vápna a stačil ještě lobovat brankáře Silvestriho. Jenže ten na poslední chvíli vymrštil svou ruku a míč v cestě do sítě zpomalil. Pár minut před koncem první půle se do šance pozvolna dostával Zaccagni, který nakonec zamířil pod břevno. Brankář Montipò ale míč naštěstí vyrazil.

Závěr první půle ozdobila šance Roberta Insigneho, který si naběhl do vápna na centr od Letizii a hlavičkoval jej šikovně jen těsně vedle. Obdobně se do míče položil také Lapadula, jenže i ve 48. minutě zůstal stav stejný. Pohotový Silvestri totiž míč skryl do náruče. Beneventu se ale nakonec povedlo překonat Silvestriho. V 56. minutě totiž Caprari obešel protihráče a našel Gianlucu Lapadulu, který už si před bránou poradil - 1:1.

Jenže Hellas reagoval i na tenhle problém. Dimarco v 63. minutě potáhl akci po křídle, našel u vápna Antonína Baráka a český reprezentant zvolil šajtli. Vyšla mu parádně a vymetl s ní roh brány. Benevento navíc o pár minut později přišlo o vykartovaného Caprariho, což bylo velké oslabení. Aby toho nebylo málo, tak v 77. minutě podnikl Dimarco další skvělý sprint zakončený centrem. Našel nakonec Lazoviće, kterého naopak nikdo z hostí nehlídal, takže mu stačilo pořádně zamířit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na dvojku mužou SNAD v sázkovkách zapomenout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele