31. kolo
17.04.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Rodrigo de Paul (© AFP)

Udinese díky dvěma gólům lídra De Paula přehrálo domácí Crotone

Argentinský záložník Rodrigo De Paul si dlouhodobě říká o lepší angažmá a dnes opět potvrdil, že je prostě někde jinde než většina jeho spoluhráčů. Dvěma góly pomohl Udinese k výhře nad bojujícím Crotone.

V prvních minutách se oba týmy poměrně snadno dostaly do zakončení, jenže pak se stávalo, že útočící hráč zpravidla fauloval. To stálo větší šanci jak Simu a Recu, tak na opačné straně De Paula s Okakou. Snad až ve 28. minutě jsme byli poprvé svědky i něčeho trochu fotbalovějšího. Krásnou ranou ze dvaceti metrů se prezentoval Molina a sledoval, jak jeho dělovka prosvištěla jen těsně nad břevnem.

O chvíli později obešel dva protihráče De Paul a padl k zemi, ale sudí penaltu k jeho zlosti nenařídil. Mnohem lépe vypadala akce "Zeber" ze 36. minuty. Reca odvrátil míč jen těsně za vápno, odkud balon napálil na bránu Pereyra. Pálil ale do tyče! Udinese to zas tak vadit nemuselo, protože jen o pět minut později obranu Crotone konečně prorazilo. Střelu Nestorovského sice Cordaz vyrazil, jenže dorážku Rodriga De Paula už chytit nestačil.

Po hodině hry se ale Molina provinil faulem ve vlastním vápně a Simy měl šanci srovnat. Tu bez problémů využil, ostatně je to v této sezoně jedno z největších překvapení v tabulce střelců - 1:1.

Dvacet minut před koncem utkání Cordaz zachránil svůj tým po ráně Forestieriho, jenže o pouhou minutu později se Pereyrovi podařilo nahrát Rodrigu De Paulovi a ten předvedl parádní akci. Prošel přes dva marně bránící hráče a elegantní střelou překonal i Cordaze! Minutu před koncem zachránila Udinese po Simyho střele tyč a následně se po zbytečném faulu ve stylu Chucka Norrise nechal vyloučit Rodrigo De Paul.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele