26. kolo
07.03.2021 15:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Simy (© AFP)

Crotone v šestigólové přestřelce zdolalo Turín

Tři pořádně důležité body do boje o záchranu získalo na své konto FC Crotone v souboji s Turínem. Především pro domácí to byl klíčový duel, protože kdyby ho nezvládli, jejich šance na záchranu by výrazně klesly. V zápase na Ezio Scida nakonec padlo šest branek, z toho čtyři do hostující sítě.

Turín byl přeci jenom mírnějším favoritem, ale z domácích čišila odhodlanost a větší touha vyhrát a to nakonec sehrálo důležitou roli.

Crotone si vytvořilo první gólovku po dvaceti minutách, kdy Messias protáhl tvrdou ranou Sirigua. Domácí ještě zahrávali rohový kop, ale z něho žádné nebezpečí nevzešlo. Až o tři minuty později zahrál ve vápně rukou Ansaldi a sudí odpískal Crotone pokutový kop. Simy pak projevil pevné nervy a suverénně poslal domácí do vedení.

To nemuselo mít dlouhého trvání, jenomže Izzo zblízka trestuhodně minul bránu. Šance se pak střídaly na obou stranách. Ounasovi střela z vápna nevyšla a krátce na to Ansaldiho přímák až ke Cordazovi neproletěl. Granata se dočkala vyrovnání těsně před přestávkou. Vojvodův přetažený centr dolétl k Ansaldimu a jeho volej usměrnil do sítě Rolando Mandragora.

Zajímavé tempo pokračovalo i po přestávce a v 54. minutě šlo Crotone znovu do vedení. Petriccioneho dalekonosná rána skončila na tyči a Messias z dorážky neuspěl, ale v akci pokračoval Simy a od něho už balón skončil v síti.

Utkání se hodně otevřelo a Magallán po rohovém kopu hlavičkoval do tyče. Domácí se zatím dvoubrankového náskoku nedočkali, ovšem v 80. minutě už 3:1 vedli. Arkadiusz Reca se důrazem dostal ke střele z hranice šestnáctky a tvrdou ranou překonal Sirigua. S Crotone už to vypadalo dobře, ale Turín ještě rychle snížil. Antonio Sanabria předvedl fantastický kop z asi 30 metrů a Cordaz se jenom ohlédl.

Závěr zápasu byl jedním slovem strhující. Po Gojakově dalekonosné ráně do břevna byl Turín blízko vyrovnání a nedočkal se ani po pádu Sanabrii v pokutovém území, po kterém se Granata dožadovala penalty. Turín nakonec závěr nezvládl. Nejprve v nastavení uviděl druhou žlutou kartu Tomás Rincón a následně Crotone vstřelilo definitivní pojistku v podobě čtvrtého gólu. Adam Ounas si ve vápně navedl balón na levačku a střelou k tyči dal výsledku konečnou podobu 4:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele