20. kolo
31.01.2021 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Mattia Destro (© AFP)

Destro zase ve formě. Dvěma góly přispěl k výhře nad Crotone

Crotone neuhlídalo Mattia Destra a dostalo od něj dvě branky. Jednou se do jeho sítě trefil i obránce Czyborra, naopak domácí Crotone se neprosadilo ani jednou.

Před Crotone stál hodně náročný úkol. Jeho velmi slabá defenziva si musela poradit především se znovuzrozeným kanonýrem Mattiou Destrem, který je v oslnivé až reprezentační formě. Zpočátku utkání se ani jednomu hráči nedařilo pořádně zamířit a těch nepřesností na obou stranách bylo až běda. Pozvolnou kombinaci Janov přerušil vlastně až ve 24. minutě a hned z toho byl gól.

Mattia Destro rozehrál, byť trochu krkolomně, do křídla na Zajce, který volil zpětnou nahrávku do vápna. Tam obrana Crotone naprosto selhala při pokusu o odkop, takže dobíhající Destro mohl míč směle napálit do sítě - 1:0 pro Janov.

Grifové pokračovali v aktivnější hře a o pouhých pět minut později navýšili svůj náskok na rozdíl dvou branek. Davide Zappacosta poslal centr za hranici pokutového území a zcela volný Lennart Czyborra využil toho, že se k němu nikdo nestihl vrátit. Z voleje napálil míč vší silou k tyči a slavil hodně důležitou branku!

Obrana Crotone nestíhala ataky Janova ani po změně stran. Naopak, pět minut po návratu ze šaten se Destro dočkal druhé branky. Opět byl na začátku akce krásný pas od slovinského záložníka Zajce, který Destro jemně tečoval do brány.

Po pár dalších minutách se prakticky identická situace opakovala, tentokrát v jiném obsazení. Masiellův centr Destro minul, takže se míč snesl k nohám Eldora Šomurodova. Ten jej sice zpracoval, jenže napálil do prvního obránce před sebou. Gól nedal ani Marko Pjaca, který pár minut před koncem pálil těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele