31. kolo
18.04.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Mattias Svanberg (© AFP)

Boloňa rozstřílela Spezii, dvakrát se trefil Svanberg

Celkem pět branek bylo k vidění na Stadio Renato Dall'Ara v Boloni. Domácí tým se nerozpakoval a nováčkovi uštědřil čtyřbrankový příděl. Už v prvním poločase se trefil dvakrát prostřednictvím Orsoliniho a Barrowa. Spezia následně snížila, ale dvě branky Svanberga ji definitivně zlomily.

Zcela zásadní byl pro vývoj zápasu jeho začátek. Spezia totiž udržela bezbrankový stav jen do 13. minuty, než zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Bastoni a nařízenou penaltu proměnil Riccardo Orsolini. Už předtím měl Orsolini velkou příležitost, ovšem balón napálil jen do boční sítě. Spezia byla nucena více otevřít hru a Boloňa toho okamžitě využila. Od poloviny hřiště se na Provedela řítila dvojice hráčů Schouten - Barrow a druhý jmenovaný před prázdnou brankou nezaváhal.

Za dvacet minut vedli Rossoblu o dva góly a měli nakročeno k zisku tří bodů. Spezia ještě neházela flintu do žita a ve 35. minutě vstřelila kýženou kontaktní branku. Po rohovém kopu propadl balón na kopačku Ardiana Ismajliho a Skorupski nestačil zareagovat. Boloňa si mohla vzít vedení zpátky, ale nadýchaný centr skončil po teči na brankové konstrukci.

Boloňa nechtěla připustit vyrovnání za žádnou cenu a ve druhém poločase si suverénně dokráčela pro tři body. V 55. minutě rozehráli domácí rohový kop a po Danilově hlavičce se před Provedelem prosadil Mattias Svanberg. V tu chvíli ještě netušil, že je to jen jeho první zásah. Šest minut na to hosté znovu nepokryli rohový kop a Svanberg na zadní tyči zvýšil na 4:1.

Třibrankový náskok Boloni stačil a závěrečná půlhodina už se jenom dohrávala. Spezia byla horší a na Renato Dall'Ara prohrála zaslouženě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele