5. kolo
25.10.2020 15:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Neapol v lize dál válí, tentokrát porazila Benevento

Ostudná porážka od Alkmaaru sice zapomenuta není, ale Partenopei alespoň potvrdili dobrou domácí formu a v Beneventu zvítězili 2:1. V tabulce se tak přiblížili vedoucímu Milánu na pouhý bod, ale Rossoneri mají ještě pondělní dohrávku k dobru.

Na půdě nováčka se potkaly dvě výrazné osobnosti italské kopané mistři světa Filippo Inzaghi a Gennaro Gattuso. Oba spolu hráli na klubové úrovni v AC Milán a vyhráli všechno, co se dalo.

Utkání začalo v klidnějším tempu, což se především nelíbilo Gattusovi. Ten od svých svěřenců čekal větší aktivitu, která se ne a ne dostavit. Partenopei rozhýbal až vedoucí gól Beneventa přesně po půlhodině hry. Přitom se zdálo, že Neapol brejkovou šanci zvládne ubránit, ovšem Lapadula nadvakrát našel ve vápně Roberta Insigneho, který přesnou střelou poslal nováčka do vedení. Až to byl skutečný signál k neapolské aktivitě. Fabián Ruiz v ideální pozici vůbec netrefil cíl a parádně kroucenou střelu Lorenza Insigneho vytěsnil na rohový kop brankář Montipò. Neapol stupňovala svůj tlak a těsně před koncem hlavičkoval do břevna Manolas.

Spokojenější byl o přestávce Inzaghi, ale moc dobře si uvědomoval, že podobný styl hry by byl jen čekáním na vyrovnání. Ve druhém poločase se nápor Neapole dal očekávat. Ve 48. minutě se konečně prosadil Lorenzo Insigne, ale jeho radost byla kvůli ofsajdovému postavení zbytečná.

Insigne se dočkal až v 60. minutě a stálo to za to. Jeho parádní rána zapadla nechytatelně do šibenice a skóre se změnilo na 1:1. Partenopei pochopitelně ožili a chtěli co nejrychleji strhnout vedení na svojí stranu. Povedlo se to v 67. minutě, kdy po Politanově zpětné přihrávce zakončil Andrea Petagna.

Nyní muselo něco předvést Benevento, které od prvního gólu prakticky nenavštívilo pokutové území soupeře. Proti dobře hrající Neapoli se však prosazovalo těžko a žádný závěrečný nápor si nakonec nevytvořilo. Naopak ještě v nastavení mohl přidat třetí gól Politano, nebýt spojnice břevna a tyče. Neapol nakonec zvítězila v Beneventu 2:1 a potvrdila, že má v Serii A výtečnou formu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele