29. kolo
03.04.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Dennis Man (© AFP)

Boj o záchranu skončil smírem: Benevento hrálo s Parmou 2:2

Celkem čtyři góly a konečná remíza 2:2. To byl záchranářský zápas mezi Beneventem a Parmou. Herně měli navrch hosté, jenomže v utkání museli pokaždé dotahovat. Plichtu nakonec vystřelil až dvě minuty před koncem Man.

Parma se díky remíze přiblížila osmnáctému Cagliari na dva body, ovšem ztráta na nesestupové pozice se může ještě navýšit. Naopak odstup si udrželo Benevento, byť si možná doma představovalo lepší výsledek.

Aby také ne, když v minulém kole vyhrálo na Juventusu. S Parmou to byl od začátku těžký boj a nic na tom nezměnila poměrně rychlá branka, o kterou se postaral polský stoper Kamil Glik. Dlouhý nákop do šestnáctky sklepl na zadní tyči Barba a Glik na druhém konci branky celou akci uzavřel. Parma pak získávala územní převahu a Benevento hrozilo z brejkových situací. Po jedné z nich nepřekonal Sepeho útočník Lapadula.

Ducali se dočkali až po změně stran, přesněji v 54. minutě. Centr od rohového praporku zasáhl hlavou Bani, Montipó skvěle zasáhl, ale naneštěstí pro domácí se k dorážce dostal Jasmin Kurtić a tady už brankář Čarodějnic nic nezmohl. O šest minut později dokonce Parma otočila výsledek, ale branka Gagliola nebyla pro ofsajd Gervinha uznána. Místo toho udeřilo Benevento a opět to bylo po rohovém kopu. Caprari poslal ideální centr a Ionita hlavičkou pod břevno vrátil domácím vedení.

Hosté se nevzdávali a dvě minuty před koncem za to byli odměněni vyrovnávací brankou. Cornelius sklepl dlouhý nákop do šestnáctky a Dennis Man z voleje propálil brankáře Montipa. Zkušený sudí Massa ještě přidal pět minut nastavení a v nich si Parma vytvořila obrovský závar, který likvidoval nejprve Montipó a po něm i obrana na brankové čáře. Utkání vítěze nepoznalo, Benevento remizovalo s Parmou 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Prani 1:2

Tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele