3. kolo
04.10.2020 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Gianluca Lapadula a Iago Falqué (© AFP)

Lapadula spasil domácí Benevento, Čarodějky vyhrály nad Bolognou

Fotbal je někdy dost paradoxní podívaná. Platí to i v případě utkání na stadionu Cira Vigorita. Hostující Bologna v něm totiž byla jasně lepší, svého soka místy až nepříjemně drtila v míč mu v podstatě nepůjčovala. Ale domácí berou tři body.

Domácí Benevento vyběhlo na Bolognu i s novou posilou, útočníkem Iagem Falquém. A věřilo, že právě on by se svými zkušenostmi i schopnostmi mohl být klíčem ke kvalitativnímu posunu celého mužstva. Hned od úvodu ale bylo jasné, že prim bude dnes hrát hlavně Bologna. Její ofenzivní akce v sobě měly mnohem více jistoty, přímočarosti i techniky. Benevento chvílemi jen bezradně běhalo za soupeřem a posléze mu míč kvůli aktivnímu napadání odevzdávalo.

Jeden z klíčových momentů v utkání nastal v 15. minutě, kdy se zranil mladý útočník Moncini a na plac se dostal o mnoho zkušenější Gianluca Lapadula. Ten už si odbyl nějaký čas i ve věhlasnějších klubech, ale nejlíp je mu v těch, kde je hvězdou. V těch, co bojují o záchranu. O chvíli později se zranil také Medel, který uvolnil cestu hostujícímu Danilovi. Na první šanci jsme čekali vlastně až do 28. minuty. V ní se k balonu dostal Musa Barrow, na hraně vápna si obhodil soupeře a následně se kličkou zbavoval i brankáře, jenže pak vypálil z úhlu už jen do jeho rukavic.

Úžasný pas za obranu dostal pár minut před koncem první půle mladík Skov Olsen a dostal se díky němu před brankáře, jenže Lorenzo Montipò vytáhl další parádní zákrok a ránu mladého Dána vyrazil! Zachytal si i jeho protějšek, Skorupski. Toho totiž už v nastaveném čase pořádně protáhl Hetemaj a Skorupski vyrážel míč až z brankové čáry!

Deset minut po změně stran si Barrow efektivně zpracoval míč a nahrál Olsenovi. Proti němu však opět včas vyběhl Montipò, který dnes předváděl fantastická čísla.

A i díky němu se minuta 66. ukázala jako rozhodující. Benevento bylo naprosto pasivní, ale přesto šlo do vedení. Po rohovém kopu se k míči propracoval kanonýr Lapadula a poslal jen do sítě - 1:0. Bologna sice o pár momentů později srovnala, ale jen na chvíli. Sudí totiž dobře postřehl Svanbergovu ruku, takže jeho gól uznat nemohl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele