15. kolo
03.01.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Franck Kessie (© AFP)

AC Milán i v oslabení získal v Beneventu tři body

Na prvním místě Serie A zůstává i nadále AC Milán, který tentokrát urval všechny body v Beneventu. Pro Rossoneri to bylo náročné utkání, protože už po půlhodině hry přišli o vyloučeného záložníka Sandra Tonaliho. Benevento bylo několikrát blízko gólu, dokonce nedalo penaltu a to se ukázalo být rozhodující.

Milánští věděli, že je v Beneventu nečeká snadná práce a také dobře věděli, že jenom výhra je může vrátit zpět do čela soutěže před konkurenční Inter. Trenéru Stefanu Piolimu chyběla celá řada opor včetně Ibrahimoviće, Bennacera nebo Thea Hernándeze.

AC začalo na Stadio Ciro Vigorito dobře a už v 15. minutě se ujalo vedení, byť nutno podotknout, po poměrně přísně nařízené penaltě. Obránce Tuia se ve vápně srazil s Rebićem a to sudí Pasqua posoudil ve prospěch Milána. Franck Kessié si s penaltou nedělal problémy, suverénně jí proměnil a poslal AC Milán do vedení. Benevento se snažilo o okamžitou odpověď, ale rána Insigneho skončila vedle. Asi nejdůležitější okamžik celého utkání přišel po půlhodině hry. Záložník Tonali byl u souboje pozdě, navíc v poslední chvíli šlapákem udeřil do kolene protihráče a Pasqua odpískal faul za žlutou kartu, kterou po shlédnutí videa změnil na červenou. Milán sice vedl 1:0, ale čekaly ho krušné časy. Benevento na nic nečekalo a okamžitě sešláplo plyn, nicméně Rossoneri držel skvělý brankář Donnarumma. Střelu Letizii vyškrábl na rohový kop a poradil si i s dalšími pokusy.

Po změně stran byla strategie Milána jasná, čekat na vhodné protiútoky a udeřit. A hned ve 49. minutě se taková příležitost naskytla. Brankář Montipó vyběhl ze své branky, ovšem u balónu byl pozdě a Rafael Leao, byť z poměrně nevýhodného úhlu, zakroutil balón do sítě. AC vedlo 2:0 a znovu následoval nápor Beneventa.

Snažení "Čarodějnic" vygradovalo po hodině hry, když střídající Krunić stáhl ve vápně Caprariho a následovala penalta. Gianluca Caprari však z "desítky" branku minul a tím zahodil dosud největší šanci svého celku. Oba týmy měly ještě několik šancí dát gól. Milán především z rychlých kontrů. Hakan Calhanoglu takto orazítkoval tyč a o několik minut později ho napodobil i Franck Kessié. V samotném závěru ještě hlavičkoval vedle Glik a nic dalšího už se nestalo. AC Milán i přes početní nevýhodu zvítězil 2:0 a vrátil se do čela Serie A o bod před konkurenční Inter.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele