35. kolo
09.05.2021 18:00 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

Oživení Římané nasázeli Crotone pět branek, hosté se netrefili ani jednou

A pak že to nejde! Léčba trenérem Mourinhem evidentně zabírá, byť Portugalec ještě v Itálii osobně nebyl. Hráči se ale před novým trenérem evidentně chtějí ukázat, protože dnes sehráli výborné utkání a Crotone nasázeli pět branek.

Římané mají za sebou vypadnutí z Evropské ligy a dnes na dobrý výkon s Manchesterem United chtěli navázat i proti Crotone. Musí totiž odrážet ataky Sassuola, které by do pohárů rovněž chtělo. Trenér Fonseca podruhé za sebou vsadil na návrat k rozestavení 4-2-3-1 a evidentně dobře udělal. Byť se jeho tým v prvním poločase dost trápil. Mchitarjan třeba z otočky pálil jen do tyče. Borja Mayoral zase po rohovém kopu poslal hlavičku jen do břevna.

Crotone nedalo moc práce zabránit AS, aby se dostalo do blízkosti gólmana Cordaze. Hra působila dost kouskovaně a Římanům se v ofenzivě moc nedařilo. Nepřesnost byla jedním z hlavních činitelů toho, že do kabin se oba týmy vracely za stavu 0:0. Ani Crotone se tedy výrazně nesnažilo překonat zastupujícího mladíka Fuzata a tentokrát byl neviditelný i Simy.

Druhá půle už byla o něčem jiném. Ve 47. minutě si dlouhý nákop Pedra zpracoval Mchitarjan, počkal na větší podporu a naservíroval míč Borjovi Mayoralovi. Ten z první našel místo u tyče a Cordaz reagovat nestihl - 1:0.

Pak to delší chvíli vypadalo, že už se žádné další šance nedočkáme a že AS, pokud vyhraje, tak opět hubeným rozdílem. Jenže dnes se zpravidla gólové hody rozjížděly až v posledních patnácti, dvaceti minutách. A v Římě to bylo stejné. Dvacet minut před koncem se Santonův dlouhý aut dostal do vápna, tam si jej ukázkově zpracoval Lorenzo Pellegrini a technickým obstřelem poslal míč k tyči - 2:0.

O pouhé tři minuty později AS zvolilo další rychlou kombinaci středem, Mchitarjan u vápna počkal na Pellegriniho a předložil mu míč na střelu. Pellegriniho volej zaplul i přes Cordazův přesun k tyči a AS vedlo už o tři branky.

A stále to nebylo všechno. Další brejk vyslal do šance Ricka Karsdorpa, který si kromě perfektního náběhu všiml také nabíhajícího Henrika Mchitarjana. Ten se na zadní tyči dostal k balonu včas a poslal jej ve skluzu do odkryté brány. V 90. minutě si druhou branku po Pellegrinim připsal i Borja Mayoral, před nímž couvala dvojice obránců Crotone a Cordaz na jeho ránu do protipohybu reagovat nedokázal - 5:0 pro AS.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele