35. kolo
08.05.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Lazio si porážkou ve Florencii přivřelo dveře do Ligy mistrů

Porážka na půdě Fiorentiny je pro římské Lazio velkou komplikací. Tři kola před koncem soutěže přímo fatální, protože ztráta na Ligu mistrů už narostla na pět bodů. Domácí Viola sehrála dobré utkání a nakonec se dvakrát prosadila. V prvním poločase otevřel skóre Dušan Vlahović, aby minutu před koncem sám výsledek pečetil druhým gólem.

Fiorentina začala aktivně a již ve třetí minutě kroutil Ribéry balón na hlavu Bonaventury, který ho jen líznul těsně vedle. Na druhé straně měl obrovskou vstřelit vedoucí branku Milinković-Savić, po šikovném sklepnutí zakončoval sám z malého vápna a Dragowski předvedl klíčový zákrok. Dost možná šlo i o rozhodující okamžik celého utkání, protože ve 32. minutě šla do vedení Fiorentina. Castrovilli s Biraghim a Vlahovićem dokonale vyšachovali defenzívu Lazia a posledně jmenovaný jen doklepával do prázdné branky.

Lazio mělo velké příležitosti a znovu to byl Milinković-Savić, který tentokrát hlavičkoval z malého vápna a Dragowski opět předvedl fantastický zákrok. Zahazovala ale i Fiorentina a po výtečné Ribéryho přihrávce zakončoval vedle branky Pulgar. Fiorentina vedla po prvním poločase 1:0, ale Lazio mělo obrovské příležitosti, které však neproměnilo.

Hosté to měli na Stadio Artemio Franchi složité, Viola se každým kolem zlepšuje a v 62. minutě měla další možnost vstřelit gól, kdyby Pezzella na zadní tyči nehlavičkoval mimo branku. V ještě větší šanci byl Vlahović, který se sice dobře zbavil protihráče, ale následně si vylámal zuby na Reinovi.

Laziu se nedařilo vytvořit si souvislejší tlak a ve druhém poločase bylo směrem dopředu bezradné. V 89. minutě se navíc domácím podařilo vstřelit pojistku. Po rohovém kopu se prosadil hlavou opět Dušan Vlahović a o vítězství Fiorentiny už nikdo nepochyboval. Lazio podtrhlo svůj zmar v páté minutě nastavení, když uviděl za podražení druhou žlutou kartu Pereira.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele