26. kolo
07.03.2021 15:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Juraj Kucka (© AFP)

Dramatické utkání ve Florencii skončilo pro Parmu remízou

Fiorentina sehrála s Parmou naprosto úchvatné utkání, v němž se oba soupeři každou chvíli přetahovali o tři body. Zápas nabídl množství akcí, šest branek a celkově udělil každému ze soupeřů bod.

První minuty nijak zvlášť nenaznačovaly, že by nás měla čekat taková mela, jaké jsme se nakonec dočkali. Parma se klasicky spoléhala především na rychlost a dynamiku dvojice Gervinho - Karamoh, Fiorentina spíš bezradně kombinovala poblíž vápna. Gól padl ve 28. minutě z vlastně první vážnější akce. Rohový kop vypustil obránce Pezzella, kterého na zadní tyči zaskočil dokonale nehlídaný Lucas Martínez Quarta a slavil první branku.

Jenže o pouhé dvě minuty později zahrál ve vlastním vápně dost smolně rukou záložník Pulgar a sudí okamžitě pískal penaltu. K ní se postavil Juraj Kucka a s ledovým klidem proměnil. A to nemuselo být vše, protože o pouhou minutu později pelášil s míčem na bránu Gervinho a Dragowski jen se štěstím jeho ránu vyrazil.

Gól padl naopak na druhé straně. Tři minuty před koncem poločasu totiž vyrobil hrubku brankář Sepe, který snadný míč ze strany vyrazil jen hned před sebe, kde pohotový obránce Milenković doklepl míč do sítě.

Parma tušila, že dnes by mohla bodovat, protože obrana Fiorentiny rozhodně nepůsobila solidním dojmem. Chvíli jí ale trvalo, než našla tu správnou odpověď. Vlastně až dvacet minut před koncem se začalo něco dít. A bylo to jako strhující bouře po delším období klidu.

Na dlouhý pas ze strany si do vápna naběhl Jasmin Kurtić, jehož pohyb nechal obránce Malcuita zcela netečného. Zkušený Slovinec jen nastavil nohu a ťukl balon do sítě - 2:2.

Oba trenéři se rozhodli pro několik střídání, ale obecně to vypadalo, že se už smířili s bodem. Šťastnější ruku při výběru hráčů měl jednoznačně hostující trenér D’Aversa. Poslal na hřiště útočníka Dennise Mana a ten v 88. minutě nejprve hlavičkoval jen těsně vedle brány. Vzápětí na opačné straně pálil Lucas Martínez jen do břevna. Pak už úřadoval Man. V rychlém protiútoku našel Ingleseho, který přihrál do vápna Valentinu Mihăilovi a mladý útočník se prosadil! Dal svou první ligovou branku.

Ani to ale nebylo všechno, byť se psala už 90. minuta. Ve čtvrté minutě nastavení si totiž Parma všechno pokazila sama. Neodvrátila totiž míč, ten si ve vápně našel Germán Pezzella a naslepo jej nastřelil před bránu. Tam ve snaze odvrátit balon nemotorně zasáhl Simone Iacoponi a srazil si míč do vlastní brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele