14. kolo
23.12.2020 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

AC Milán porazil Lazio a rok 2020 zakončí na prvním místě

Bylo to drama a moc nechybělo a z prvního místa se radoval konkurenční Inter. AC Milán sice vedl nad Laziem o dva góly, ale hosté dokázali manko smazat a v závěru sahali po remíze. Tu odmítl v nastaveném čase rozhodující hlavičkou francouzský obránce Theo Hernández.

Milánští před utkáním věděli, že Inter svůj zápas ve Veroně zvládl a pokud chtěli zpátky na první místo, museli zvítězit nad Laziem a to nebyl jednoduchý úkol. Polepšit si v tabulce chtěl i římský celek, který je navzdory postupu do osmifinále Ligy mistrů v domácí soutěži až osmý.

Rossoneri se i nadále bez Zlatana Ibrahimoviće a dalších zraněných hráčů zhostili svého úkolu se vší vervou a poměrně brzy vedli o dva góly. Už v 10. minutě rozehrál rohový kop Çalhanoğlu a Ante Rebić hlavičkou poslal AC Milán do vedení. Lazio mohlo srovnat za čtyři minuty, ale Marušić křižnou ranou těsně minul vzdálenější tyč. Hned vzápětí přišla pro Lazio další pohroma. Po zakončení Rebiće zahrál rukou Patric a sudí po zhlednutí videa odpískal pokutový kop. Při absenci Ibrahimoviće a Kessiého se k exekuci postavil Hakan Çalhanoğlu a suverénní ranou zvýšil už na 2:0.

Tak snadné to ale Milán neměl. Ještě v prvním poločase hosté oplatili stejnou mincí a to když Kalulu nezkušeně postrčil Correu a sudí odpískal pokutový kop i na druhé straně. Gigio Donnarumma loňského nejlepšího střelce Cira Immobileho vychytal, nicméně k dorážce se dostal Luis Alberto a s tím už opora AC nedokázala nic dělat. Chytit penaltu a dostat gól z dorážky je vždycky hodně smolné a v tomto případě obrana AC svému brankáři příliš nepomohla.

Další průběh zápasu byl hodně vyrovnaný, navrch neměla ani jedna strana a v 59. minutě bylo dokonce vyrovnáno. Milinković-Savić z jedničky načechral centr za obranu, Ciro Immobile prokázal zabijácký instinkt a střelou k tyči srovnal na 2:2. Remíza v tu chvíli znamenala, že v čele Serie A bude po novém roce Inter. Lazio by zřejmě bod bralo, ale jeho situaci v tabulce by zrovna dvakrát neřešilo

AC se po vyrovnání nedokázalo trvaleji usadit na polovině Lazia a to celkem bez problému drželo remízu až do nastaveného času. Ještě v 87. a 88. minutě měl dvě velké šance Ante Rebić, ale v prvním případě ho Reina vychytal a ve druhém chorvatský útočník minul. Vše směřovalo k remíze, ale závěrečné drama nakonec přineslo rozuzlení. V nastavení Rossoneri zahrávali rohový kop, Theo Hernández předvedl fantastický výskok a hlavou rozhodl o tom, že AC Milán zakončí rok 2020 na prvním místě Serie A.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele