12. kolo
08.11.2019 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Caputovy dva góly popravily Boloňu

V Boloně se už otevřeně dá mluvit o krizi. Dnes večer to potvrdilo utkání na stadionu Mapei, v němž Boloňa tahala prakticky pořád za kratší konec. Hlavním hrdinou domácích se stal útočník Francesco Caputo.

Otázku, kdo na tom byl před utkáním hůř, nechme stranou. Ani jeden tým ale neplnil očekávání fanoušků, která před sezonou rozhodně nebyla nízká. Vinou mnoha nejrůznějších faktorů se ale ani Neroverdi, ani Felsinei, nepotkávali s dobrou formou. Domácí využili trojzubce v podání Bogy, Caputa a samozřejmě Berardiho, zatímco hosté se spoléhali na veterána Palacia s mladíky Orsolinim a Skovem Olsenem.

Trvalo to ale poměrně dlouho, než se diváci na stadionu Mapei dočkali první větší šance. V 17. minutě vypálil Riccardo Orsolini a domácí brankář Andrea Consigli se musel hodně rychle přemístit k tyči, aby jeho projektil vyrazil. A nebyly to jediné nervy, které zkušený brankář Sassuola zažil. Jen o čtyři minuty později mu totiž jeho spoluhráč zavařil tak hrozně špatnou nahrávkou, že Consigli musel sprintovat do vlastní brány, aby míč odkopl z brankové čáry.

Skóre utkání se měnilo až ve 34. minutě a to po hodně kostrbaté rozehrávce domácího celku. Jeremie Boga zachytil míč po vyražení brankářem Skorupskim ještě na hřišti a nahrál vzduchem na Berardiho. Ten se pokusil o efektní nůžky, které se štěstím dopravily míč k Francescu Caputovi. A zkušený veterán na hraně ofsajdu už neměl problém zakončit - 1:0.

Neroverdi vedli, ale že by se prezentovali nějakým krásným herním projevem, to se rozhodně říct nedalo. A tohle neumětelství vydrželo oběma jedenáctkám až do konce první půle. Nebylo by divu, kdyby nejeden divák, zvláště pak fanoušek Boloně, opustil stadion s předstihem ještě před druhou půlí.

Na začátku druhého dějství se do šance pozvolna dostával Domenico Berardi, leč mířil mimo.

V dresu Sassuola se mezi úspěšné střelce snažil zapsat i Giorgos Kiriakopoulos, ale ten narazil jen na brankáře Skorupského. Ten měl plné ruce práce s aktivitou domácího celku, ale ani on nezabránil další brance. V 68. minutě se po ráně Traorého ještě skóre neměnilo, ale následně si na pas za obranu naběhl útočník Jeremie Boga a chladnokrevně zakončil.

Hosté ale jasně ukázali, že to bude ještě pořádné drama. Jen dvě minuty po inkasované brance se totiž dočkali snížení. Nebyla to moc pohledná situace a centrovaný míč, který snad měl být střelou, tečoval tělem do brány mladý talent Riccardo Orsolini.

Jenže Sassuolo si vedení o dvě branky vzalo rychle zpět. Patnáct minut před koncem se o to druhým gólem v utkání postaral střelec Francesco Caputo, který i proti přesile bránících hráčů neztratil míč a poslal ho neomylně do sítě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele