15. kolo
08.12.2019 12:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

V Lecce se body dělily, hosté promarnili dvoubrankový náskok

Lecce si na své konto připisuje další remízu a nakonec může být rádo, protože s Janovem o půli prohrávalo už o dva góly. Grifové si všechno pokazili ve druhém dějství, kdy nejprve dovolili soupeři snížit a pak přišli o vyloučeného Agudela. Hvězdou zápasu se stal domácí Falco, autor jedné branky a asistence.

Italská nejvyšší soutěž odstartovala v neděli tradičním zápasem po dvanácté hodině a diváci, kteří si našli cestu na stadion Via del Mare rozhodně nemuseli litovat. Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale Janov postupně zvyšoval aktivitu a nakonec šel i zaslouženě do vedení. Vzpomínáte na slavný gól Dejana Stankoviće v utkání Ligy mistrů proti Schalke? Srbský záložník se tehdy trefil od poloviny hřiště. Něco podobného svedl i jeho někdejší spoluhráč z kádru Nerazzurri Goran Panděv. Aktuálně domácí opora využila odkopu Gabriela a z dobrých čtyřiceti metrů mu vrátila balón do branky. Ještě v prvním poločase hosté výsledek navýšila a znovu v tom měl prsty Goran Panděv, jelikož po faulu na jeho osobu se pískal pokutový kop. Kapitán Domenico Criscito se trefil přesně do horního rohu a kouč Thiago Motta mohl být na lavičce Grifonů maximálně spokojen.

Fabio Liverani neměl na co čekat a hru po přestávce osvěžil příchodem Tabanelliho a posléze i Falca. Byly to skvělé tahy, protože po hodině hry Falco skvěle zakroutil balón do janovské sítě a výrazně zdramatizoval průběh utkání. V 69. minutě si hosté průběh utkání zkomplikovali, když aktivní Agudelo obdržel při napadání druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Lecce využilo početní převahu okamžitě, Falco odcentroval a druhý střídající Andrea Tabanelli hlavou srovnal stav. Grifony dál stíhala jedna katastrofa za druhou a když v 77. minutě uviděl druhou žlutou kartu i Goran Panděv, naskytla se Lecce obrovská šance na zvrat. Zhruba třináct minut 11 proti 9 ale změnu výsledku nepřineslo. Janov se i bez dvou hráčů ubránil a domu si veze bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele