26. kolo
01.03.2020 15:00 CET
2 : 7
(2:2)

Reportáž

Atalanta udělala z Lecce trhací kalendář a dala mu sedm gólů

Nejlepší ofenziva ligy se opět ukázala v plné parádě. Smrtonosnou exhibici Atalanta spustila v Lecce a zdemolovala domácí hráče sedmi góly.

Lecce se stále srdnatě bije o záchranu, i když v minulém kole inkasovalo těžký úder. A dnes mělo v porovnání s minulým kolem soupeře ještě těžšího, zkušenějšího a v mnohem lepší formě hrajícího. Atalanta čerstvě ochutnává vyřazovací duely Ligy mistrů, ale zároveň si dobře uvědomuje, že nesmí zapomínat ani na ligu. Do 26. kola kráčela v pozici čtvrtého týmu tabulky a dnes se utkala bojujícím celkem trenéra Liveraniho.

Ten svěřil ofenzivní manévry do rukou především dvojici Lapadula a Saponara, kterou podporovali také kapitán Mancosu s Barákem. První minuty ale naprosto jednoznačně patřily hostům z Bergama. Duván Zapata vypálil už v osmé minutě a jeho rána vůbec nevypadala špatně. Lecce dělalo poměrně dost chyb v rozehrávce a to i blízko vlastního vápna. Přesto jeho obrana držela.

Konkrétně však jen do 17. minuty. V ní Atalanta rozehrávala rohový kop a míč směřoval do středu vápna. Tam jej hlídal velezkušený obránce Giulio Donati a evidentně jej hlavou chtěl dostat pryč. Jenže hlavičkou nepochopitelně poslal balon za záda vlastního a dost vykuleného brankáře Gabriela!

Atalantu první branka hodně nabudila a na bránu Gabriela se valil jeden atak za druhým. O pouhých pět minut vedli hráči La Dea už o dvě branky. Znovu byl na začátku rohový kop, který opět domácí neodvrátili. Obrana si totiž neporadila s Duvánem Zapatou, který se odtrhl od Rossettiniho a zamířil hlavičkou v pádu pod břevno - 2:0.

Tou dobou vypadalo Lecce i přes všechnu snahu na ručník. Lapadulu nikdo nedoplňoval a hra Lecce se omezila jen na nákopy do země nikoho. V tom ale Atalanta polevila a dost možná dostala pocit, že má nahráno. Lecce však už mnohokrát v sezoně ukázalo, že umí vstát z mrtvých. Hodně mu k tomu pomohla akce Riccarda Saponary, který ve 29. minutě dohnal míč u vápna La Dea. Mohl ještě nahrávat, ale rozhodl se pro obstřel. A dobře udělal, protože míč nádherně zapadl přesně k tyči!

První půle byla opravdu skvostnou podívanou a Atalanta náhle tak trochu šlapala vodu. Aby toho nebylo málo, tak další Saponarův pas na hranu vápna poslal míč k číhajícímu obránci Donatimu. Ten chtěl hodně odčinit vlastence a povedlo se mu to úchvatně. Přesnou ranou na zadní tyč nedal Gollinimu žádnou šanci a Lecce srovnalo.

Jenže Lecce si z prvního dějství nevzalo žádné poučení a opět brutálně nezachytilo první minuty. Z druhé půle neuteklo ani 120 vteřin, když obrana Lecce naprosto selhala při zachycení Gómezova postupu. Zkušený kapitán vypálil a Gabriel míč vyrazil k Josipu Iličićovi. Jeho pohyb opět obrana Lecce jen bezradně kopírovala a nechala Slovince, aby ji v klidu vycvičil.

O pár minut později Lecce opět nepochopitelně přestalo hrát a bránit postup Maria Pašaliće. Ten pronikl až do vápna, kde oslovil v podstatě volného Duvána Zapatu. A bylo vymalováno - 4:2.

Druhá půle byla pro Lecce jednou velkou katastrofou. Znáte to z Rockyho a podobných filmů, kdy outsider dostává na frak a najednou se díky vůli sebere? Tak tady Lecce zůstalo jen u první části. Dostávalo na frak. Další lahůdkový pas od Gómeze našel ve vápně Iličiće. Zkušený plejer krásným obloučkem na zadní našel Duvána Zapatu, který nadvakrát překonal bezbranného Gabriela. Šanci ukázat se dostal i Kolumbijec Luis Muriel, někdejší hráč Lecce.

Pár minut před koncem mohl jít sám na brankáře, trefil tyč a podruhé už se nemýlil. V téhle fázi utkání už se o obraně Lecce nedalo mluvit. Jak málo stačí ke gólu ukázal definitivním sedmým zásahem střídající Ruslan Malinovskyj. Mladý záložník dostal tečovaný míč u vápna a napálil ho přesně k tyči - 7:2.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele