2. kolo
01.09.2019 20:45 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udine nezopakovalo výhru z minulého týdne a doma prohrálo s Parmou

Udinese nezopakovalo týden starý úspěch proti AC Milán a tentokrát odevzdalo všechny body Parmě. Hosté byli v Dacia Areně jednoduše produktivnější a brankáře Mussa postupně překonali Gervinho, Gagliolo a Inglese. Jediný gól Zeber měl na svědomí Kevin Lasagna. Antonín Barák do utkání vůbec nenastoupil a zůstal na lavičce náhradníků.

O první pozdrav směrem k Sepemu se postaral Rodrigo De Paul, výraznější nebezpečí to ale pro Parmu neznamenalo. Začátek zápasu se v žádném velkém tempu nenesl, přesto relativně brzy padla první branka. V 17. minutě se utrhl do vápna Kevin Lasagna a tvrdou střelou překonal brankáře Parmy. O čtyři minuty později mělo Udine velkou šanci vedení navýšit, ale Sepe střelu dobře vyrazil. Následně byla hra na obou stranách plná nepřesností a rozhodně to žádný pohledný fotbal nebyl. V závěru prvního poločasu se ale hostům povedlo vyrovnat. Kulusevski v šestnáctce prostrčil balón na Gervinha a jeho přízemní střela skončila za zády gólmana Mussa.

Po změně stran si oba celky vytvořily spoustu dobrých příležitostí a celkově se dá říct, že druhá půle byla mnohem atraktivnější. Nestorovskiho střelu musel likvidovat Sepe a v 59. minutě šla Parma do vedení. Na centr Kulusevskiho si seběhl Riccardo Gagliolo a zblízka hlavičkou zajistil hostům důležité vedení.

Udinese se dostalo pod tlak a nebylo schopno si vytvořit jakýkoliv nápor před Sepem. Tím spíš, že aktivně hrající Parma přidala i třetí gól. Gervinho ještě stihl balón na hrací ploše vrátit před branku a nepokrytý Roberto Inglese z malého vápna zvýšil na 3:1. V závěru utkání mělo Udine několik šancí na kontaktní branku, ale ani jedna z nich neskončila gólem. Nejprve na brankové čáře zachránil Sepeho jeden z obránců a krátce na to sám nadvakrát zlikvidoval skákavý pokus. V nastavení pak pálil z dobré pozice i De Paul a Udine zkrátka snížit nedokázalo a doma s Parmou prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele