17. kolo
21.12.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese slaví důležité tři body proti Cagliari, spasil ho kapitán Fofana

Cagliari klopýtlo, protože z Udine se vrací jako poražené. Ačkoli se celek ze Sardinie hodně snažil a většinu utkání dominoval, jednoduše hrající domácí byli zkrátka nad jeho síly. O třech bodech rozhodl v samém závěru kapitán Seko Fofana.

Cagliari toužilo snížit náskok AS Řím na čtvrtém místě a odpovědět na jeho přesvědčivou výhru nad Fiorentinou. V Udinese bylo jasným favoritem i přes množství absencí. Pořád se totiž mohlo opřít o hráče jako Pedro, Nainggolan, Ionita nebo Klavan. Domácí celek vyslal do hry útočná tykadla Okaku s Lasagnou, které podporovali zejména Fofana s De Paulem. První práci měl domácí brankář Juan Musso po standardní situaci Lykogiannise, který mířil velmi dobře.

Hostující celek se dneska trochu překvapivě nespoléhal na pozemní kombinace a jednoduchou hru, ale spíš chtěl hrozit ze vzduchu. Před brankáře Mussa létal jeden centr za druhým a domácí opora tak musela být neustále v permanenci. Po dvaceti minutách se o zajímavou střelu šajtlí pokusil Radja Nainggolan a sledoval, jak míč jen těsně míjí tyč.

Velkou šanci si hostující celek vypracoval ve 24. minutě. Mladý Chorvat Marko Rog se vydal směrem k bráně středem hřiště, došel si až do šestnáctky, odkud však vystřelil vedle pravé tyče domácí brány. Pět minut před koncem první půle se ale domácí postarali o velký šok. Seko Fofana našel ve vápně Rodriga De Paula a zkušený Argentinec krásnou technickou střelou obstřelil brankáře Rafaela - 1:0.

O další střelecký pokus, který však byl z větší dálky, se postaral Stefano Okaka. Urostlý snajpr však ve 42. minutě zamířil pouze do boční sítě. Do druhé půle nastoupilo Udinese viditelně povzbuzené vstřelenou brankou a navíc mohlo brzy navýšit skóre. Po jednoduché kombinaci dokázal míč zkrotit Rolando Mandragora, který se rozhodl pro tvrdou střelu. Nakonec jen těsně minul tyč Rafaelovy brány.

Od uplynutí hodiny hry se Udinese dostávalo pod stále větší tlak a Cagliari znovu zasypalo brankáře Mussa spolu s jeho obránci několika centry. Po dalším z nich málem zakončoval Pedro a Musso měl hodně co dělat, aby jeho dorážku dokázal vyrazit.

Dvacet minut před koncem se k míči ve vápně dostal útočník Okaka a z otočky pálil, jenže mířil nepřesně. Stejně dopadl na opačné straně zakončující Alberto Cerri, který se opět chtěl stát hrdinou coby střídající hráč. Gól každopádně visel ve vzduchu.

A jako první ho vstřelilo Cagliari. Paolo Faragò odcentroval míč do vápna, kde jej dokázal nohou akrobaticky trefit João Pedro a Musso kapituloval. Jenže Udinese se nevzdalo a jen o minutu později opět vedlo. Stefano Okaka udržel míč ve vápně a jeho ránu musel Rafael vyrážet. K balonu se dostal dobíhající Seko Fofana a dělovkou nedal obraně šanci - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele