10. kolo
30.10.2019 21:00 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

AS Řím i v oslabení nasázel Udinese čtyři góly

Římané si na půdě Udinese poradili s velkým přehledem, který umocňuje především fakt, že hráli více než 60 minut v početním oslabení po přísné červené kartě pro Federica Fazia. Přesto jejich gólostroj obrana "Zeber" nedokázala zastavit.

Římané nutně potřebovali ukázat, že výhra nad AC Milán v posledním kole nebyla náhodná a že jsou i přes zranění připraveni zahájit vítěznou sérii. Na trávníku se o to měli starat hráči jako Smalling, Kolarov, Džeko, Zaniolo nebo Pastore, novinkou pak bylo nasazení Kluiverta a Santona. Udinese vsadilo na útočné duo Okaka - Lasagna, plno práce měl také odvádět silový střed Mandragora, Jajalo a De Paul.

Do první pořádné šance se dostal Javier Pastore, k němuž se za vápnem snesl rohový kop od Aleksandara Kolarova. Dělovka zkušeného Argentince ale zamířila těsně vedle. Udinese spoléhalo spíše na rychlé kontry, které dělaly problémy jak Faziovi, tak Santonovi. Po dalším takovém se Sema prohnal do vápna a v něm upadl doufajíc v penaltu. Tu však sudí Irrati faul neviděl.

Naopak na opačné straně pískal vedoucí gól Římanů. Po centru z hloubi pole od Kolarova se za míčem hnal Nicolò Zaniolo, obránce Samir naprosto neodhadl odskok míče a v podstatě vypustil Zaniola samotného na brankáře Juana Mussa. Římský mladíček zvládl situaci s naprostým klidem a prostřelil zkušeného brankáře mezi nohama - 1:0.

Ve 28. minutě se po chybě domácí obrany hnali tři hráči hostí na bránu Mussa a dva jeho strážce. Celou akci vedl středem Javier Pastore, který si mohl vybrat, komu z nabíhajících spoluhráčů nahraje. Nakonec se ale rozhodl zakončit sám a to neměl dělat. V poslední chvíli byl o míč obrán a pak jen naštvaně schovával hlavu do dlaní.

Na opačné straně to samé předváděl Federico Fazio. Ten totiž vynechal první část sprinterského duelu s Okakou a nevšiml si, že by měl možná běžet rychleji. Pak na soupeře sáhl a ten se složil. Sudí Irrati neváhal a udělil mu rovnou červenou kartu! A pak se samozřejmě typicky po italsku strhla nekonečná debata, že to faul nebyl, proč se to takhle píská atd.

Do druhé půle už naskočil Antonín Barák, aby trochu rozhýbal strnulou záložní řadu "Zeber". Moc to ale nepomáhalo, protože v 51. minutě vybojoval Zaniolo rohový kop. Ten rozehrál Jordan Veretout a z dorážky před bránou se Chris Smalling mýlit prostě nemohl.

Římané jako by dali veškerou zlost za vyloučení Federica Fazia do útoku a byli naprosto efektivní. Jen tři minuty po druhé brance se totiž radovali potřetí. Rychlý brejk zvládli na jeden dotyk dostat až na Pastoreho, který opět postupoval středem hřiště. Tentokrát nesobecky našel Justina Kluiverta, který si obhodil soupeře a zamířil na bližší tyč! Mladý Nizozemec si tak připsal svůj druhý letošní gól.

V těchto chvílích se zdálo, že je to naopak Udinese, které hraje v oslabení. A těch problémů bylo stále víc. Po centru ze strany se Becão dotkl míče rukou a sudí Irrati nařídil penaltu. K ní se postavil Aleksandar Kolarov a to je většinou jasná záležitost - 4:0. Trenér Tudor viděl před sebou jen jedno číslo - 11. Přesně tolik gólů dostal jeho tým za dva poslední zápasy. "Zebry" samy žádnou trefu nevyprodukovaly, takže se loučí s vysokou porážkou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
kopajda

červená

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele