4. kolo
22.09.2019 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria slaví tři body, Turín těsně prohrál

Konečně se janovská Sampdoria dočkala úspěchu. První tři body v novém ročníku může trenér Eusebio Di Francesco především díky tomu, že se prosadil Manolo Gabbiadini. Krom toho mu také vypomohla obrana, která Turínu nedovolila ani jednu branku.

Ačkoli by se to vzhledem ke skóre asi nemuselo zdát, bylo to hodně svižné utkání. Už ve druhé minutě veterán Fabio Quagliarella obdržel krásnou přihrávku do běhu, vyslal střelu zpoza pokutového území a veterán Salvatore Sirigu musel vytáhnout dobrý zákrok. Podobný duel se opakoval také v 17. minutě, tentokrát Quagliarella pálil z úctyhodné vzdálenosti a Sirigu neměl zase takové potíže.

V turínském dresu se hodně aktivním hráčem jevil útočník Simone Zaza, na němž byla znát opravdová chuť hrát a střílet branky. Ve 25. minutě ale neměl štěstí při zpracování a míč mu utekl v tu nejnevhodnější chvíli, zatímco při další jeho šanci zasáhla obrana Dorie. Zaza si naběhl na vysoký centr, chtěl hlavičkou vylepšit pozici pro Belottiho, jenže ten namísto naběhnutí zůstal stát.

Druhý poločas tedy začal se stejným výsledkem jako ten první. Změnit to mohl Andrea Belotti, který už ve 48. minutě pálil odražený míč velmi tvrdě a jen skvělý brankář Emil Audero míč dokázal vytěsnit mimo. O pět minut později se do další šance dostal trochu nepravděpodobný střelec, Armando Izzo. Stoper turínského klubu pálil po rohovém kopu, jenže jeho dělovka prolétla mimo.

A o šest minut později toho Turín hořce litoval. Zmatků v obraně Granaty využil Manolo Gabbiadini, který soupeři vypíchl míč a z úhlu propálil brankáře Sirigua - 1:0 pro Dorii.

Druhý gól mohl přidat Murru hned o 5 minut později. Fabio Depaoli oběhl dlouhou přihrávku na pravou stranu, krásným centrem našel osamoceného Murrua, ale Sirigu jeho přízemní střelu vyškrábl. Belotti upadl v souboji na hranici pokutového území, jenže sudí faul neviděl a tudíž nepískal. O chvíli později se do šance snažil dostat Simone Verdi, jnenže mířil mimo bránu. Turín zápas totálně zaspal a dnes nic nevymyslel.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele