16. kolo
14.12.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Gattuso začal porážkou, Neapol podlehla Parmě gólem v nastavení

Premiéra Gennaru Gattusovi na lavičce Neapole pořádně zhořkla. Domácí totiž nestačili na Parmu a po prohře 1:2 ještě prodloužili své trápení. Parthenopei vstoupili do utkání hodně špatně, inkasovali už ve 4. minutě, ale pak nabrali tempo i převahu a zaslouženě vyrovnali. Neapol byla po celé utkání výrazně aktivnější, jenomže v nastavení jí připravil dokonalý šok Gervinho.

Jmenování Gennara Gattusa novým trenérem Neapole nebylo úplně všem fanouškům po chuti a všichni tak byli zvědaví, jak si známý tvrďák v premiéře povede. Nejspíše i pro něho znamenal začátek zápasu studenou sprchu. Hned po čtyřech minutách vyrobil hrubku stoper Koulibaly a Kulusevski si to namířil sám na Mereta, kterého následně překonal. Pro nešťastníka Koulibalyho to zároveň byla konečná, Gattuso jej kvůli zranění stáhl a nahradil Lupertem.

Velmi brzy střídala i Parma, zraněného Corneliuse nahradil Sprocati. K vidění byl pak typický obrázek - Neapol držela balón na soupeřově polovině, ale v koncovce nebyla nebezpečná. Zatažená Parma se bez problémů bránila a těsně před koncem prvního poločasu mohla znovu udeřit. Gervinhova rána skončila i s přispěním Mereta na tyči! Domácí se v nastavení prvního poločasu snažili vymodlit penaltu a zákrok Hernaniho byl zprvu skutečně posouzen jako penaltový. Do celé situace ale zasáhl VAR a původní verdikt opravil.

Neapol potřebovala po změně stran určitě přidat a především více zakončovat. Po hodině hry se zrodily první velké šance Parthenopei a konečně i padl gól. Nejprve Milik hlavou donutil k zákroku Sepeho a o chvíli později stejný muž už po centru střídajícího Mertense hlavou rozvlnil síť. San Paolo bouřilo a cítilo šanci na zvrat. Neapol utahovala smyčku, ale Parma v čele s brankářem Sepem odolávala. V nastavení pak přišla pro domácí hotová pohroma, Gervinho po rychlém kontru proti přesile udržel balón, už ve vápně si jej vyměnil s Kulusevskim a před Meretem přesně zakončil. Gattusovi premiéra zhořkla, Neapol doma prohrála s Parmou 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele