21. kolo
26.01.2020 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol se vyhecovala a porazila vedoucí Juventus

Situace na čele Serie A se dramatizuje, protože Juventus nestačil ve večerním šlágru na Neapol, které podlehl 1:2, zatímco Lazio získalo v římském derby alespoň bod. Duel na San Paolo viděl branky až po změně stran a k velké radosti domácích se jako první prosadil Piotr Zieliński. Čtyři minuty před koncem na něho navázal i Lorenzo Insigne a Juventus už stačil jen korigovat zásluhou dalšího gólu Cristiana Ronalda.

Neapoli před utkáním chyběla celá řada hráčů a Gennaro Gattuso musel všelijak lepit sestavu, naproti tomu "Stará dáma" nastoupila v obvyklé sestavě, i když i na její straně bychom našli některé absence, například dlouhodobě je mimo hru kapitán Giorgio Chiellini.

První poločas určitě nebyl synonymem pěkného fotbalu, oba celky totiž hodně kazily a k vidění vlastně nebyla žádná větší příležitost. Juventus vstoupil do utkání nervózně a Neapol se i přes výbornou atmosféru na stadionu San Paolo nikam nehnala a snažila se vyčkávat. Takticky svázaný první poločas žádný gól nepřinesl, nicméně po změně stran už to bylo zajímavější. V 53. minutě předvedla "Stará dáma" zajímavou akci, při které Dybala pálil do tyče a Ronaldo dokonce rozvlnil síť, ovšem celou radost pokazil předchozí Higuaínův ofsajd. Higuaín byl ústřední postavou i dalšího momentu, po přihrávce Ronalda střílel jen do připraveného Mereta. Juventus svojí šanci nevyužil a vzápětí inkasoval. Z následné akce tvrdě vypálil Insigne, přičemž Szczęsny jeho projektil vyrazil a dorážející Piotr Zieliński rozradostnil stadion San Paolo.

Domácí příznivci se dostali do varu a Juventus to měl od inkasovaného gólu hodně složité. Partenopei byli směrem dozadu poměrně pečliví a Juventusu toho zas tolik nedovolovali. V 86. minutě výrazně přiblížil tři body Lorenzo Insigne, když zůstal ve vápně nikým nehlídaný a počkal si na centr Callejóna, který rovnou z první napálil do sítě.

Závěr zápasu byl ale ještě hodně dramatický, protože Juventus na prahu nastavení dokázal snížit. Dlouhý pas za obranu usměrnil před Meretem do branky Cristiano Ronaldo a domácí Tifosi se ještě museli strachovat. Sudí Maurizio Mariani přidal čtyři minuty nastavení a Juve se tlačilo do koncovky, víc než nedůrazné nůžky Higuaína ale nepředvedlo a nakonec prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo!

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam!!!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Recoba Inter

Forza Napoli

Reagovat
Zark

starej se o vás

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Zark

ty jsi fakt tak hloupej ale klidně si piš pod každým zápasem Juve forza xy, když ti to zmenší ten tvůj komplex

Reagovat
Recoba Inter

aby ses nepo.....

Reagovat
Zark

Recobo, Recobo...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

To zpíval Nino di Angelo.

Reagovat
Recoba Inter

Hmm, pán je znalec

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele