10. kolo
30.10.2019 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Atalanta v nervy drásajícím závěru obrala Neapol o dva body

Atalanta odjíždí ze stadionu San Paolo s hodně cenným bodem. Neapol dvakrát vedla a hrála lépe, jenže Atalanta dokázala silou vůle dvakrát dotáhnout skóre. Mužem zápasu v hostujícím dresu je Rafael Tolói, který i z pozice stopera dokázal vymyslet dvě asistence.

Neapol toužila na domácí půdě zvítězit nad nabuzenou Atalantou a opět ukázat, že patří mezi nejširší špičku. Zlé jazyky totiž tvrdí, že Carlo Ancelotti má již své dny sečteny a po několika zaváháních bude jeho mise hodnocena jako neúspěšná. Dnes dal důvěru Lozanovi, Milikovi, Insignemu nebo Allanovi s Maksimovićem. Hostující Bergamaschi naposledy nasázeli nemilosrdnou sedmičku do sítě Udinese a dnes to měli napodobit Iličić, Gómez, Gosens nebo Pašalić.

Už v první minutě se k míči u rohové zastávky postavil José Maria Callejón, který svým centrem našel Kalidoua Koulibalyho. Stoper Partenopei ale nedal do hlavičky tolik síly, kolik by bylo žádoucí, a brankář Pierluigi Gollini neměl s jeho zakončením potíže. Stejný závěr platil po sprintu Lozana, kterého zastavil ofsajd.

V 11. minutě musel trenér Ancelotti poprvé střídat, protože se mu zranil klíčový záložník Allan. Místo něj na hřiště vběhl o něco kreativnější Piotr Zieliński. A vnesl na trávník štěstí. Po pěti minutách se vrátil míč k Josému Callejónovi, který zprvu neodcentroval od rohu příliš dobře. Druhý pokus už mu vyšel o poznání lépe a jeho lahůdkový pas proměnil na zadní tyči v první branku Nikola Maksimović - 1:0.

V rychlém sledu se Neapoli málem povedlo dát druhý gól. Po zákroku brankáře Golliniho se míč odrazil k volnému Arkadiuszovi Milikovi, který z kroku hlavičkoval jen do tyče! V pádu pak už dorazit míč nedokázal. Atalanta přesto byla aktivnější a kroužila kolem vápna domácích ve velké rychlosti.

Obrana Neapole ale držela i přes nápaditou a přesnou kombinaci La Dea. Po pětatřiceti minutách hry se s míčem u nohy dostal Lorenzo Insigne až do vápna a po jednoduché kličce na střed vyzkoušel pozornost brankáře Golliniho. První půle se pomalu blížila ke svému konci, když Atalanta Bergamo zničehonic srovnala.

Do sedla ji dostala 41. minuta, ve které se s míčem vpřed vrhl Rafael Tolói. Všiml si nabíhajícího záložníka Rema Freulera a vyslal ho do šance. V pádu si Freuler i přes Koulibalyho poradil a prostřelil padajícího Alexe Mereta - 1:1.

Druhá půle byla o poznání skromnější. Po hodině hry vyslal trenér Ancelotti do boje Driese Mertense a uznávaný Belgičan prakticky okamžitě vyslal do šance Lorenza Insigneho. Jeho technický pokus však mezi tři tyče neputoval.

Neapol ke konci přidala a byla mnohem dravější. Za výhrou šla víc než Atalanta a to jsou věci, které se odměňují. V 71. minutě Neapol konečně mohla jásat. Ofsajdová past Atalanty sklapla naprázdno a Fabián Ruiz vyslal do perfektního úniku Areka Milika. Polský kanonýr elegantně obešel Golliniho a zakončil do prázdné brány.

Ani to ale Neapoli nestačilo na tři body. Do konce utkání chyběly jen čtyři minuty, když se po delší době u vápna Neapole míč snesl k Rafaelu Tolóiovi, který brilantně vysunul Josipa Iličiće. Ten si tváří v tvář před brankářem Meretem poradil a srovnal na konečných 2:2. Možný ofsajd nebo předcházející zákrok Kjaera ve vápně na Llorenteho samozřejmě typicky po italsku vyvolaly emoce a téměř čtyři minuty se nehrálo. Stav už ale zůstal neměnný.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele