30. kolo
05.07.2020 21:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Krize Říma pokračuje, tři body má Neapol

Neapol ve všech ohledech přehrála Římany a zcela zaslouženě získala tři body. Ty jí zajistily góly Joseého Marii Callejóna a Lorenza Insigneho, takže branka Henrika Mchitarjana byla jen kosmetickou záležitostí. Partenopei se po domácí výhře na svého soka v tabulce bodově dotáhli.

Trenér Gattuso chtěl šestou výhru ze sedmi posledních duelů a věděl, že jeho hráče nečeká nic snadného. AS má sice problémy, ale stále je to kvalitní soupeř, kterému se navíc na San Paolu velmi daří. Hostující trenér Paulo Fonseca se odhodlal k jedné velké změně a to změně rozestavení. Nasadil do hry tři stopery a dva ofenzivní hráče, Mchitarjana s Kluivertem, kteří měli podporovat vysunutého hrota Edina Džeka.

AS se v prvních momentech na svého soka nechytalo a Neapol držela míč na svých kopačkách celkem bez potíží. Partenopei sice častěji kombinovali a soupeře blízko své bráně nepouštěli prakticky vůbec, ale směrem dopředu se jim nedařilo překonat fungující blok AS. Římané používali jen sporadické centry do vápna na Džeka, které především díky Manolasovi s Koulibalym neslavily úspěch.

Lorenzo Pellegrini si na druhé straně z levé strany navedl míč do střelecké pozice, jenže jeho pokus pravačkou srazil stoper Koulibaly na roh. Pak se AS zranil obránce Smalling a místo něj musel do hry Fazio. A jen krátce poté se Neapol dočkala první velké šance. Na fantastický centr z levé strany si naskočil nabíhající Arkadiusz Milik, jehož hlavička skončila na břevně. José Callejón sice mohl zakončovat z dorážky, jenže hlavou mířil nad bránu!

Pět minut před koncem první půle si domácí vytvořili další zajímavou šanci, když obránce Giovanni Di Lorenzo zpracoval míč na hranici vápna a vypálil levačkou, jenže Pau López se činil a jeho ránu vyrazil! A se svými pokusy v závěru poločasu neuspěli ani Zieliński s Insignem. Neapoli zkrátka dělalo velký problém otevřít obranu AS, popřípadě překonat navrátilce mezi tři tyče. López i vinou zranění nehrál téměř čtyři měsíce.

José María Callejón se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho ránu placírkou zastavila pozorná obrana Vlků. Ta povolila až v 55. minutě. Fabián Ruiz vymyslel krásný pas za obranu, na nějž si naběhl José Maria Callejón a v pádu jej přesně uklidil za záda brankáře Paua Lópeze - 1:0.

Radost Neapole ale neměla zase tak dlouhého trvání. AS se totiž v 61. minutě nadechlo k protiútoku, který táhl Henrik Mchitarjan. Justin Kluivert mu dobře odtáhl soupeře a Mchitarjan završil svůj sprint kličkou na střed. Pak vypálil a sledoval, jak brankář Meret marně plachtí k tyči - 1:1.

Další radostnou zprávou bylo střídání mladíka Nicola Zaniola, který se po půlroce objevil znova na hřišti. Neapol každopádně tlačila svého soka a měla ze hry mnohem víc. Dlouho jí ale trvalo projevit svou převahu i větší nadšení na skóre utkání. Deset minut před koncem mohl Neapol spasit Fabián Ruiz, který si naběhl na kolmici do pokutového území, ale prudkou střelou trefil rukavice hostujícího brankáře. Ten se dnes opravdu překonával.

AS se snažilo udržet remízu a spoléhalo se na odkopy, zatímco Neapoli byl bod málo. A v tom ji spasil muž, kterému v Neapoli přezdívají Lorenzo Il Magnifico. Insigne v 83. minutě dostal míč na kraji vápna a nádhernou ranou ho zatočil k tyči! Fantastická rána, která stála AS všechny body. López pak ještě vychytal brilantní zakončení Mertense, ale Neapoli to nevadilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
HugoBoss27

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele