12. kolo
10.11.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma doma v pohodě dorazila neefektivní AS Řím

AS Řím opět zklamal a po nevýrazném výkonu bez šancí se musí domů vracet bez bodů. O to se v dresu domácí Parmy svými góly postarali Sprocati a také Cornelius, kteří dorazili bezmocné Vlky.

AS Řím potřeboval nutně tři body, aby se opět naladil na vítězství po zpackaném utkání v Evropské lize. Dobře ale věděl, že Parma není tým, který by body rozdával samozřejmě a snadno. I proto se trenér Paulo Fonseca snažil míchat se základní jedenáctkou co možná nejméně. Prakticky jedinou změnou oproti utkání s Gladbachem bylo nasazení Spinazzoly.

Domácí Parma hraje výtečně především brejky a navíc se opírá o velmi tvrdou, neústupnou obranu. I dnes se na obránce z Věčného města těšili hráči jako Kulusevski, Kucka, Cornelius nebo především Gervinho, který našel po Arsenalu útočiště právě v AS. V první šanci se ale ocitlo mužstvo z Říma.

Byl to opět mladík Zaniolo, který se nenechal obrat o míč a servíroval ho do vápna na nabíhajícího bombera Edina Džeka. Celou situaci ale zazdila nepřesná nahrávka mezi obránce Parmy. Giallorossi přeci jen potvrzovali větší individuální kvalitu a mohli se brzy dostat do vedení. Rohový kop byl rozehrán nakrátko, načež přišel povedený centr do šestnáctky. Federico Fazio si na něj naskočil, ale mířil mimo tři tyče.

Prapor domácího celku nesl především Andreas Cornelius, který se v 18. minutě propracoval k zakončení a vypálil z nějakých dvaceti metrů. Španělský reprezentant Pau López ale byl na svém místě včas a jeho ránu k tyči zneškodnil. O chvíli později se k ráně dostal také kanonýr Edin Džeko, jenže tomu zkazil radost odpískaný a odmávaný ofsajd.

Ve 26. minutě musel trenér Paulo Fonseca poprvé střídat a moc rád za to nebyl. Ze hry totiž musel běhavý obránce Spinazzola, jehož místo zaujal Davide Santon. Hostujícího brankáře Lópeze o chvíli později prověřil tvrdou ránou Riccardo Gagliolo, který pálil z hranice velkého vápna. Jinak ale první poločas, zejména ze strany hostí, připomínal neúspěšné utkání v Německu.

A po změně stran to bylo ještě horší. AS se přitom snažilo z pozice lídra vytřískat, co to šlo. Aleksandar Kolarov vyslal krásnou ránu, jenže trefil jen tyč! Následně ještě dorážel Smalling, který ale mířil mimo.

Do druhé půle už naskočil Cengiz Ünder, ale ani on nepřinesl AS moc štěstí. Riccardo Gagliolo našel v šestnáctce úplně volného Mattiu Sprocatiho, který zamířil na zadní tyč přesně - 1:0.

Římané prakticky nebyli schopní ohrozit domácího brankáře Sepeho a navíc ke konci utkání sami inkasovali. Parma se v nastavení dostala do rychlé protiakce, kdy Hernani posunul balón na Andrease Corneliuse, který si počínal s ledovým klidem a propálil bezmocného brankáře Lópeze.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele