16. kolo
15.12.2019 15:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Juventus porazil Zebry a vrací se na první místo

Ronaldo se opět probouzí. Dnes si jeho schopnosti naplno mohli "užít" obránci Udinese. Právě Cristiano Ronaldo měl lví podíl na vítězství Staré dámy 3:1, neboť sám dal dvě branky. Snížení Ignacia Pussetta v nastavení už Zebrám k ničemu nebylo.

Serie A alespoň na chvíli mění svého lídra. Do čela se totiž opět dostává tým, který je na prvenství v Itálii zvyklý asi jako Balotelliho agent na jeho excesy. Prostě to k sobě patří. Turínský gigant byl po celou dobu utkání na domácí půdě jasně lepším týmem a své umění dokázala třikrát zúročit. Branka v nastavení, kterou měl na svědomí střídající útočník Ignacio Pussetto, sice zkazila den brankáři Buffonovi, ale na body vliv neměla.

Už při čtení sestav museli obránci Udinese dobře vědět, že je čeká, jak by řekli slavní Beatles, perný den. Do základní sestavy se totiž vměstnali Ronaldo, Higuaín i Dybala, navíc za nimi ještě působili Bentancur s Rabiotem. Juventus začal zostra a brankář Juan Musso musel několikrát za sebou řešit náročné střely. Přízemní pokus Blaiseho Matuidiho ještě v síti neskončil, ale v 9. minutě už Musso kapituloval.

Dlouhý Bonucciho nákop chtěl zužitkovat Dybala, míč se však od hostujícího Troost-Ekonga odrazil na nohu Cristiana Ronalda a v takových situacích se portugalská ikona mýlí jen opravdu málokdy.

Jen o tři minuty později se málem prosadil i Dybala osobně, jemuž nahrál do šance spolupracující Gonzalo Higuaín. Dybalovu ránu ale obrana Udinese srazila jen do boční sítě. Mladý Argentinec Paulo Dybala se hodně snažil o první branku a docílil jí ve 22. minutě. Jenže jeho radost neměla dlouhého trvání - sudí totiž dobře postřehl, že Dybala si ke zpracování míče pomáhal rukou.

Deset minut před koncem první půle a jasné dominance Juventusu po sprintu k brance vystřelil ze střední vzdálenosti Higuaín a jeho bombu musel Musso vyrážet na roh. Z něj sice Juve neudeřilo, ale o minutu později už mu to vyšlo. Higuaín je pro Sarriho hru hodně důležitý a dnes to opět dokázal. Naservíroval totiž míč na Cristiana Ronalda a toho v běhu nikdo nezastavil - 2:0 pro Starou dámu.

Do šaten se přesto odcházelo za rozdílného stavu. Juventus rozehrál rohový kop a Gonzalo Higuaín vrátil přetažený centr na malé vápno. V něm po Demiralově přiklepnutí hlavičkoval Leonardo Bonucci a s velkým štěstím se míč odrazil od břevna do brány - 3:0.

To byl přirozeně stav, se kterým Udinese nic moc dělat nemohlo. A Juventus neustával. Břevno olízla střela Paula Dybaly, Ronalda od hattricku oddělil Musso. Mladý brankář bránil tomu, aby Udinese dostalo debakl a když už nestačil Musso, tak v 85. minutě zastavila Ronalda levá tyč. Brankář Buffon neměl moc práce, ale čisté konto neudržel. Ve 4. minutě nastavení jej po nešťastném přiťuknutí prostřelil střídající Pussetto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Gébls se svým 0:3 ??

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajete 3:1, Ronaldo údajně dostal chuť k fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám poklona! (klobouček)

Reagovat
Largo

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele