30. kolo
04.07.2020 17:15 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Juventus nadělil Turínu čtyři branky

Turín opět patří jen Juventusu, protože domácí Stará dáma si s místním FC poradila velmi slušně a jednoznačně. Kromě Djidjiho, který se trefil do vlastní brány, za Juventus skórovali také Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo a také Juan Cuadrado. Branka Belottiho byla spíš jen kosmetickou úpravou.

Dnešní utkání se neslo v duchu rekordů. Jeden z nich si připsal legendární brankář Juve Gigi Buffon, který nastoupil ke svému 648. zápasu v nejvyšší italské lize, čímž překonal dosavadního držitele prvního místa, Paola Maldiniho. A šanci zaskvět se v derby cítil také Cristiano Ronaldo, který za svou bohatou kariéru dal do sítí městských rivalů už 28 branek. Dnes se taky prosadil a potvrdil zlepšující se formu.

Prestižní a starobylé utkání začalo vycházet lépe Juventusu. A to už ve třetí minutě, kdy Juan Cuadrado nahrál na Paula Dybalu. Ten si míč zpracoval ve vápně, udělal prvnímu obránci povedenou kličku a s pomocí obránce zakončil mimo dosah brankáře Salvatoreho Sirigua.

Juventus navíc neustával a aktivním napadáním nenechal svému soupeři ani milimetr prostoru na tvoření hry. Z velké dálky se do míče opřel Danilo, na jeho ránu však zkušený Salvatore Sirigu dobře viděl. O chvíli později jeho pozornost vyzkoušel také Cristiano Ronaldo, pověstný svými dělovkami z větší vzdálenosti. Ani on ale nejprve nepochodil a jen si vylámal zuby na skvělém zákroku reprezentačního brankáře. Aktivnější Juventus byl neustále u míče a jasně přehrával svého soupeře.

Chvíli mu ale trvalo, než to dokázal doložit další brankou. Po pětadvaceti minutách z pravé strany z velmi ostrého úhlu pálil znovu Federico Bernardeschi a trefil jen boční síť. Pak už to ale přišlo. Po Pjanićově vybídce se k balonu dostal Cristiano Ronaldo, jenž nahrál do lepšího postavení Juanu Cuadradovi. Ten si nejprve zpracoval míč a pak jej přesnou ranou poslal k tyči - 2:0.

Do práce musel i dnešní oslavenec, brankář Buffon. Jeho pozornost vyzkoušel Simone Verdi, který pálil po půlhodině velmi dobře. Na ztělesněnou zkušenost si ale nepřišel. Ve druhé nastavené minutě pálil Simone Verdi na bránu a trefil při tom ruku obránce Matthijse De Ligta. Sudí to nejprve jen přešel, ale po shlédnutí videa se rozhodl pro penaltu. K ní se postavil Andrea Belotti a nemýlil se.

Dvacet minut před koncem sice Belotti padl ve vápně po střetu s Cuadradem, ale sudí správně penaltu nepískal. Veškeré naděje Turína nakonec zhatil Ronaldo. Po faulu Ainy se k míči postavil portugalský fenomén a jeho nádherná rána skončila až v síti! Definitivní konec nadějí Býků znamenala minuta 87., v níž se po centru ze strany od Danila opřel do míče Koffi Djidji, jenže ve snaze dostat míč mimo ohrožení si jej srazil nešťastně do vlastní brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele