34. kolo
20.07.2020 21:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus zabral a Lazio odstavil z boje o titul

Fotbalisté Juventusu mají čtyři kola před koncem soutěže osmibodový náskok a málokdo pochybuje, že by se nestali italským mistrem. Stará dáma v posledních týdnech nepřesvědčovala, ale výhra nad Laziem 2:1 v kombinaci se ztrátami Interu a Atalanty jí dává opět pohodlný náskok. Utkání na Allianz Stadium rozhodl dvěma góly Cristiano Ronaldo. Za Lazio skóroval Ciro Immobile a mezi těmito dvěma hráči se nakonec rozhodne o nejlepším střelci soutěže.

Po 34 kolech mají Cristiano Ronaldo a Ciro Immobile shodný počet gólů (30), ale mírnějším favoritem je přeci jenom hvězdný Portugalec. Forma Lazia je totiž nabíledni. Z boje o titul se Biancocelesti propadli až na čtvrté místo a mají velké štěstí, že si v průběhu sezony vytvořili velký náskok, který takřka na 100% zaručí Ligu mistrů v příští sezoně.

Lazio se ještě mohlo vrátit do boje o titul tím, že v přímém souboji Juventus porazí. V minulých zápasech se mu proti Staré dámě dařilo, ovšem současné rozpoložení mu další dobrý výsledek nedovolilo. Inzaghiho svěřenci měli první velkou šanci a možná kdyby proměnili, bylo by všechno jinak. Po centru Lazzariho hlavičkoval nebezpečně Immobile, ale Szczesny nemusel zasahovat. Ze vzduchu hrozil i Juventus a stoper De Ligt takto orazítkoval tyčku, po půlhodině hry Ronaldo zase mířil mimo. Před koncem prvního poločasu měl Immobile obrovskou šanci a i po jeho ráně zazvonila tyčka. Hosté drželi s vedoucím týmem Serie A krok, ale na začátku druhé půle zahrál ve vápně rukou Bastos a Juve zahrávalo pokutový kop. Cristiano Ronaldo poslal balón k tyči a Strakoša na něho nedosáhl. O tři minuty později obrana Lazia fatálně chybovala, takže Dybala s Ronaldem šli sami na brankáře, Argentinec přihrával a Portugalec do prázdné branky zvýšil na 2:0.

Juventus měl řadu šancí vstřelit třetí gól, který by znamenal definitivní konec nadějí, ovšem žádná neskončila gólem a Lazio tak ještě mohlo pomýšlet na případný zvrat. Zvláště, když Bonucci nedovolenými prostředky zastavil Immobileho a i Lazio mělo pokutový kop. Sám postižený Immobile proměnil a s třiceti góly se dotáhl na Ronalda. Lazio se ještě snažilo o závěrečný nápor, ale Juventus výsledek udržel a míří za titulem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Sbohem, signore Sarri

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele