12. kolo
10.11.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus zdolal gólem Dybaly AC Milán

Juventus opět porazil AC Milán a stačila mu na to jediná branka střídajícího Paula Dybaly. Hosté sice nepodali na Allianz Stadium špatný výkon, ale zradila je produktivita. Juve se vrací do čela o dva body před Inter, zatímco AC klesá hlouběji a hlouběji. Rossoneri jsou po dvanácti kolech pouhé čtyři body od sestupového pásma.

Stefano Pioli má na kontě další porážku, byť přeci jenom očekávanou. AC Milán neměl v Turíně vůbec co ztratit a nakonec dá se říci prohrál nešťastně. Utkání nedohrála největší hvězda domácích Portugalec Cristiano Ronaldo, kterého nahradil po pětapadesáti minutách Paulo Dybala, autor rozhodující trefy.

Juventus v žádném případě nedominoval a v prvním poločase měl dokonce méně šancí, než jeho soupeř. Po čtvrthodině hry prošla vynikající Ronaldova přihrávka až k Higuaínovi, který se sice dostal do střeleckého úhlu, ale stihl zaměstnat Donnarummu a ten musel nohama vyrážet. Na druhé straně zase Paquetovu hlavičku Szczęsny vyškrábl na rohový kop. Milán hrál s Juventusem vyrovnaně a tempo se zvedalo velice pozvolně. Vůbec největší šance prvního poločasu přišla až v jeho nastavení. To obraně "Staré dámy" prchl Krzysztof Piątek, ale s jeho tvrdou ranou si na přední tyči poradil krajan Szczęsny.

Do druhého poločasu vstoupily oba celky beze změn, ale jak už bylo zmíněno, 55. minuta znamenala konec hry pro Cristiana Ronalda, jehož nahradil Paulo Dybala. Portugalec zamířil rovnou do šaten, takže vzniklo podezření ohledně zranění. Příchod Paula Dybaly byl nakonec klíčový, byl to totiž malý Argentinec, který se v 77. minutě rychlou kličkou zbavil hostujícího stopera Romagnoliho a přesnou střelou k tyči nedal Donnarumovi šanci.

AC mělo zhruba čtvrthodinu na vyrovnání, ale během tohoto času si "Stará dáma" vše pohlídala. V nastavení ještě mohl přidat druhý gól Dybala, jenomže Donnarumma se proti němu vytáhl reflexivním zákrokem. Po uplynutí čtyř minut nastavení sudí Maresca zápas odpískal a Juventus se mohl začít radovat z dalších třech bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zark

Máš nás přečtený viď

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Recoba Inter

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 FORZA MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Pri súčasnej forme AC to bude jasná záležitosť Juve.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele