17. kolo
21.12.2019 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Dominantní Lukaku přispěl k demolici CFC Janov dvěma góly

Inter naprosto rozebral janovskou obranu a před vlastními fanoušky na domácí půdě slaví vysoké vítězství. Hlavní postavou se stal Romelu Lukaku, který si připsal jednu asistenci a dvě branky.

Inter měl před sebou jasný úkol. Zvednout Juventusem hozenou rukavici a vyhrát. Jedině tak se totiž mohl vrátit na první místo, které je odhodlán držet až do konce sezony. Množství absencí donutilo trenéra Conteho vsadit na mladíčka Esposita, příležitost dostali i Bastoni s Gagliardinim. Janov spoléhal na Radua, Romera, Cassatu nebo Pinamontiho a doufal, že při vynucené absenci Lautara Martíneze nebude tlak Interu tak hrozný.

První minuty rozhodně nepatřily favorizovanému týmu z Milána, který musel velmi často hrát bez míče. Janovští nájezdníci naopak ukazovali odvahu a bojovnost při soubojích s Nerazzurri, což domácího velikána trochu zaskočilo. Interu ale hodně pomáhaly nerozhodní obránci Janova, kteří se až příliš často dopouštěli chyb. Jednu takovou vymyslel zkušený Biraschi, který velmi nešikovně vracel míč před branku, kde se k hlavičkovému pokusu dostal Gagliardini. Ještě štěstí, že měl brankář Radu tak vynikající reflex a jeho zakončení vyrazil.

Nakonec jeho kouzlo odčaroval zkušený kanonýr Romelu Lukaku. Ten se po minulém kole dostal pod palbu kritiky za pálení šancí, ale ve 31. minutě mu to vyšlo parádně. Celou akci rozehrál na Candrevu a naběhl si do vápna, kam mu Candreva poslal krásný lob. Lukaku pak přesně zamířil a hlavou poslal míč k tyči.

Aby se snad Janov nezmohl na odpověď, ihned mu Inter znemožnil odpor. Jen o 45 vteřin později totiž Lukaku unesl na zádech obránce a nahrál míč do druhé vlny na Roberta Gagliardiniho. Mladý záložník dělovkou k tyči překonal Rumuna Radua a navýšil náskok Interu.

Pro první poločas toho hráči Interu měli tak akorát, takže se nikam nehnali. Jen tři minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily ze šaten, si mohl druhý gól připsat opět Lukaku. Tentokrát ale v obrovské šanci selhal a trefil jen hbitého brankáře Radua.

Janovský celek od druhé inkasované branky v utkání prakticky nebyl a zkoušel to spíš z ojedinělých šancí. Přímý volný kop z blízkosti vhodné ke gólu si vzal pod patronát obránce Criscito, jenže trefil jen dobře postavenou zeď. V 63. minutě Inter znovu udeřil.

Po rychlé souhře si míč ve vápně píchl před sebe Gagliardini a Agudelo jej fauloval. K balonu se nepostavil Valero, Candreva nebo Lukaku, nýbrž teprve sedmnáctiletý talent Sebastiano Esposito. Ten má pro strach uděláno a z penalty se nemýlil - 3:0.

Do konce utkání se Inter trefil ještě jednou a opět to byla krásná akce. Candreva patičkou vybídl ke sprintu Vecina, který u vápna našel špatně hlídaného Romelua Lukakua. Ten se dokázal uvolnit cestou ke středu vápna a nechytatelnou bombou stanovil skóre na 4:0 pro Inter.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Recoba Inter

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

smrt Juventusu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele