12. kolo
09.11.2019 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

První ligová trefa Barelly proti Hellasu spasila Inter

A zas to bude přetahovaná. Inter znovu využil faktu, že své utkání hraje dřív než Juventus, a vrátil se na první příčku. Proti Hellasu se na to ale dost nadřel a musel dokonce otáčet vývoj utkání. Díky premiérové trefě Barelly to ale zvládl.

Inter se potřeboval vzchopit z porážky od Borussie Dortmund a dá se říct, že ji dnes napodobil. První poločas mu sice nevyšel a hostující Hellas šel po penaltě Valeria Verreho do vedení, ale po změně stran se situace otočila. Domácí Nerazzurri zabrali a odměnou jim byly branky záložníků Vecina s Barellou.

Úvodní spolupráce mezi Salcedem (kmenovým hráčem Interu) a Valeriem Verrem skončilo ranou druhého jmenovaného těsně vedle. Mnohem lépe dopadla akce Hellasu z 18. minuty. Verre se vřítil do vápna Interu a nechal se faulovat vybíhajícím brankářem Handanovičem. Zkušený Slovinec se musel hodně zlobit, protože tvrdý zákrok to rozhodně nebyl a Verre pádu dost přidal. Jenže sudí mu to spolkl i s navijákem a nechal jej zahrávat penaltu.

Verre vzal odpovědnost na svá mladá bedra a dobře udělal. Brankář Handanovič totiž neodhadl směr střely a mířil na opačnou stranu. Hellas velmi brzy vedl nad Interem a doufal, že tohle skóre udrží co možná nejdelší dobu. Byl to ale Inter, kdo se hned tlačil do zakončení.

Ve 26. minutě Biraghi našel Lukakua, jehož tvrdá rána pořádně protáhla brankáře Silvestriho. K dalšímu střeleckému pokusu se o dvě minuty později dostal záložník Marcelo Brozović, jehož technické zakončení lehce olízlo horní konstrukci branky. Inter začínal hrát jako tým a jako tým, který chce nutně vyhrát.

Velkou šanci na srovnání měl Inter až v samém konci první půle. Na zadní tyč si naběhl Matías Vecino, který i z velkého úhlu dokázal usměrnit míč do správných míst. Jenže brankář Silvestri jej zastavil těsně na čáře. Sudí sice dal domácím fandům na chvíli naději, ale nakonec branku správně neuznal.

První minuty po změně stran vnesly na hřiště větší nervozitu a víc faulů. Tvrdou ranou zkoušel pevnost Silvestriho rukavic Lukaku, ale tomu dnes štěstí nepřálo. Stejně jako jeho útočnému parťákovi Martínezovi. Prapor Interu tak musel zvednout jiný hráč. Tím byl záložník Matías Vecino, který si v 65. minutě naskočil na pas od Valentina Lazara. Díky perfektnímu timingu překonal všechny obránce i brankáře Silvestriho a srovnal.

Deset minut před koncem spálil další velkou šanci dnes viditelně unavený Lukaku, který sám před brankářem nedokázal hlavičkou poslat míč do sítě. A pak přišla chvíle mladíka Barelly. Interu fandil odmala a letos se konečně dočkal vysněného přestupu. Teprve dnes ale dal svou první ligovou branku v jeho dresu. Potáhl si míč ke středu vápna a krásně ho zakroutil do šibenice - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele