7. kolo
05.10.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sampdoria opět zklamala, tři body získal Hellas

Trenér Eusebio Di Francesco má před sebou dost možná poslední dny ve funkci trenéra janovské Sampdorie. Nezvládl totiž další klíčový duel Serie A. Na hřišti Hellasu Verony prohrál po góle mladíka Kumbully a vlastní brance obránce Murrua.

Doria byla mírným favoritem sobotního utkání i přesto, že se jí vůbec nedaří. Námořníci zůstávají až na posledním místě a nic na tom nezměnilo ani utkání ve Veroně. Domácí byli naopak daleko aktivnější celek. Už v 9. minutě se po straně protáhl do vápna Darko Lazović a zkoušel cpát míč před brankáře Emila Audera. Těsně před ním však ostrý cent zablokoval vracející se Ferrari.

Jenomže řešení to bylo jen chvilkové. Z následujícího rohového kopu posadil Miguel Veloso míč přesně před bránu, kam si naskočil obránce Marash Kumbulla a razantní hlavičkou nedal brankáři Auderovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro Hellas.

Doria samozřejmě neskládala zbraně. Špatného centru domácích se chopil Jankto, který se dostal ke střele. Ta byla zblokována, ale k míči se dostal ještě jeho spoluhráč. Před míč ale perfektně položil nohu střelec gólu a střední obránce Kumbulla. Domácí vytvořili deset minut před koncem první půle hezkou akci, na jejímž konci stál Salcedo Mora, avšak tato akce skončila velmi chabou střelou. První poločas zakončila rychlá akce Hellasu, na jejímž konci stál Mariusz Stępinski. S jeho chabou střelou si ale brankář Audero poradil.

Sampdoria potřebovala razantně zlepšit svůj herní projev, protože zatím ji domácí jasně přehrávání. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe pro Hellas, který byl opět aktivnějším týmem. Deset minut po změně stran musel brankář Emil Audero opět do práce, ale se střelou si poradil opravdu bravurně a míč vyrazil.

Tvrdou ránu vypustil ze své pozice i kanonýr Fabio Quagliarella, ale jeho pokus se neujal. Gólové vyústění naopak měla akce z minuty 81. Portugalský veterán Miguel Veloso poslal velmi dobrý míč z přímého volného kopu a nešťastník Nicola Murru si ho hlavičkou poslal do své branky. Ani brankář Audero už nestihl zareagovat a Sampdoria po právu prohrála.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele