34. kolo
18.07.2020 17:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta ztratila body, dva nechala ve Veroně

Atalanta Bergamo podruhé v posledních třech utkáních přišla o dva body a kvůli tomu možná definitivně ztratila možnost bojovat o titul. Dnes navíc nepodala příliš dobrý výkon. I proto se Hellas dokázal vzchopit a díky trefě Mattea Pessiny získal doma cenný bod.

Atalanta byla venku jasným favoritem, třebaže se Hellasu v této sezoně velmi daří. Hellas už zvládl obrat o body větší jména, namátkou třeba milánský Inter. Do duelu s Atalantou šel Hellas ale po porážce od AS Řím, takže zisk tří bodů by pro něj znamenal mnoho. Bergamo nehodlalo ponechat nic náhodě a do hry od prvních minut esa jako Gómez, Pašalić, Zapata nebo Gosens.

Domácí Hellas dal místo obvyklé devítky Di Carmineho šanci mladíku Salcedovi. První minuty se odvíjely podle scénáře Hellasu. Domácí celek měl míč v moci častěji než jeho oponent. Ale trvalo mu, než si vypracoval větší příležitost. Z ojedinělých brejků se navíc musel bránit. Duván Zapata se vrhl do hlavičkového souboje ale přehnal to s razancí.

O chvíli později se tvrdou střelou z větší dálky neprosadil ani obránce Robin Gosens. Po dvaceti minutách měl hodně prostoru na pravé straně Marco Faraoni, který po dvou kličkách vymyslel nebezpečný centr do vápna. Ten se nakonec zatočil přímo do brány a brankář Pierluigi Golini musel na jeho vybídku reagovat. O chvíli později si Duván Zapata naběhl do volného prostoru a snažil se vypálit, jenže jeho šanci zhatil obranným zákrokem stoper Günter.

Ke konci první půle se Atalanta snažila vstřelit rozhodující branku a blízko k tomu měl střelec Duván Zapata. Ten si po nahrávce do vápna převzal míč a povedlo se mu i zakončit, jenže mířil pouze do domácího brankáře Silvestriho, jenž jeho ránu bez větších potíží vyrazil.

Podobný duel se odehrál také v 50. minutě. Domácí obrana chybovala, když Günterovi uskočil míč po těžké nahrávce, čehož využil hostující útočník Zapata. Ten se dostal k míči a napálil míč k bližší tyči, na což brankář Silvestri nedokázal reagovat.

O pouhých pár minut později se něco podobného málem povedlo Fabiu Borinimu. Jeho ránu ale zablokovala hostující obrana. To Hellasu zase tak moc vadit nemuselo. V 59. minutě se totiž po nahrávce vzduchem dostal k zakončení obránce Amir Rrahmani. Brankář Golini jeho ránu vyrazil pouze k nohám Matea Pessiny, který míč bez problémů dorazil do sítě - 1:1.

Na opačné straně hrozila Atalanta díky tvrdé ráně Duvána Zapaty. Brankář Marco Silvestri však dokázal jeho ránu vyrazit mimo bránu. Atalanta se snažila vstřelit další branku, protože remíza jí nestačila. Jenže domácí obrana držela. A přes všechnu snahu hostí vydržela až do konce. Atalanta ztratila body a tím dost možná i šanci na titul.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele