14. kolo
01.12.2019 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Vlci jedou z Verony se třemi body díky střídajícím hráčům

Giallorossi se ve Veroně nehrálo snadno, ale nakonec si vezou do Říma všechny tři body. Postarali se o to Kluivert, Perotti a Mchitarjan, kteří předčili jediného domácího střelce Faraoniho.

Hellas se řadí mezi překvapení letošního ročníku a neustále potvrzuje, že první polovina tabulky u něj není náhodou. Trenér Ivan Jurić vyslal do utkání hráče jako Amrabat, Lazović, Pessina, Di Carmine nebo římského odchovance Verreho. Římané přijeli do Verony s nabuzeným sebevědomím po zvládnutém utkání v Evropské lize a s Ünderem, Diawarou či Santonem v základu.

Hellas dával od prvních momentů jasně najevo, že si tři body hodlá nechat doma. Trenér Jurić vštípil svým hráčům myšlenku aktivní hry, množství naběhaných kilometrů a neustálém napadání, což jeho svěřenci dokonale plnili. Di Carmineho pas včas odvrátil mladík Mancini a Amrabata zakřižoval pozorný záložník Pellegrini. Hellas byl hodně cítit a hráčům AS dělalo velké potíže držet s ním krok.

O to ví mu pomohla minuta sedmnáctá. V ní totiž Lorenzo Pellegrini i v pádu našel naprosto geniálním pasem rozeběhnutého Justina Kluiverta. Mladý Nizozemec v posledních zápasech zraje jako víno a po gólu v pohárech se z úhlu prosadil také do sítě Verony.

Radost Giallorossi ale netrvala moc dlouho. Přesněji řečeno pouze 4 minuty. Ve 21. minutě totiž obrana AS zcela zapomněla na Davideho Faraoniho, který si na zadní tyči naskočil na centr od Zaccagniho a hlavou jej poslal mimo dosah brankáře Lópeze. Selhání obrany "Vlků", obrovská radost Verony.

Domácí celek první branka nabudila a Hellas se natrvalo usadil kolem vápna AS. Jeho nahrávky dávaly smysl, jeho kombinace působily dojmem rychlosti a lehkosti. Pomáhalo mu i štěstí. Lorenzo Pellegrini ve 30. minutě pálil jen těsně nad branku. O šest minut později měl Hellas také pořádnou dávku smůly, protože vstřelil gól, který ale pro ofsajd, jak ukázalo video, neplatil.

A to nebyla nejhorší zpráva první půle. Jen minutu před jejím koncem totiž Edin Džeko běžel do vápna převzít míč a byl při tom faulován. Sudí Guida měl jasno a ihned pískal penaltu. K ní se postavil osvědčený exekutor Diego Perotti, který vystřídal zraněného Justina Kluiverta, a s přehledem ji proměnil - 2:1 pro AS.

Verona po změně stran přidala a AS místy nevědělo, odkud mu přiletí nebezpečný centr nebo střela. Zakončení Zaccagniho zablokoval pozorný obránce Davide Santon a Pellegriniho ránu na druhé straně vykryl brankář Silvestri.

Pět minut před koncem fanouškům AS zatrnulo, když sudí Guida po Smallingově zákroku pískal penaltu, jenže tu následně na pokyn pomezního odvolal pro ofsajd domácích. A Giallorossi vzápětí zvýšili náskok. Spolupráci dvou střídajících hráčů završil Henrik Mchitarjan, který využil dokonalý pas od Perottiho a prostřelil vše před sebou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Largo

0:2

Reagovat
Houfi

0:3

Reagovat
HugoBoss27

Taktéž

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele