16. kolo
16.12.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Cagliari padlo, Lazio dvěma góly v nastavení otočilo výsledek

Zaváhání Interu nevyužil jen Juventus, ale také Lazio. Biancocelesti ukončili neporazitelnost Cagliari, aby tu svojí ještě natáhli a v neposlední řadě snížili ztrátu na první místo už jen na tři body. Konečný výsledek je pro domácí velmi krutý, Sardiňané inkasovali dvakrát v nastavení, navíc v zápase neproměnili celou řadu dobrých příležitostí.

Hodně kruté - hodně smolné, ale i takové zápasy fotbal přináší. Cagliari podalo v Sardegna Aréně velmi dobrý výkon, ale protože Lazio dvakrát udeřilo v nastaveném čase, nemají domácí ani bod.

V první velké šance se ocitli hráči římského klubu, ale po Albertově průnikové přihrávce nedostatečně razantně zakončil do Rafaela Ciro Immobile. Pak už přicházely šance výhradně na domácí straně a hned z první střely na branku padl gól. Prodloužené autové vhazování napálil přímo pod břevno Giovanni Simeone a Strakoša byl bez šance zasáhnout. Ještě do konce prvního poločasu mohlo Cagliari zvýšit, ovšem Nainggolana v tutovce vychytal Strakoša, což byl klíčový moment utkání, protože kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby Sardiňané už vedli rozdílem dvou branek. Každopádně akce ještě pokračovala rohovým kopem a pořádně nebezpečným, naštěstí pro Lazio Simeonemu scházel na zadní tyči opravdu kousek.

Lazio se po změně stran zlepšilo, ale pořád mělo více navrch Cagliari. Po Albertově rohovém kopu hlavičkoval vedle Lucas Leiva a následně Simeone po pěkné akci přestřelil, to byla další tutovka domácích. O chvíli později zase Joaa Pedra na poslední chvíli zastavil Acerbi.

Cagliari dlouho drželo těsné vedení a skutečně se zdálo, že všechny tři body zůstanou na Sardinii, stačilo však menší zaváhání a Maranovi svěřenci na něho zle doplatili. Obrana Ostrovanů nedokázala odvrátit balón do bezpečí a Luis Alberto z hranice pokutového území propálil brankáře Rafaela. Vyrovnání přišlo ve třetí minutě nastavení, ale to nejhorší z pozice domácích přišlo za dalších pět minut. Až v osmé minutě přilétl do pokutového území centr a Caicedo hlavou rozhodl o vítězství Lazia.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Houfi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

za me remizovy zapas jak vysity

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele