5. kolo
24.09.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Juventus díky Pjanićovi otočil duel s Brescií

Juventus se na stadionu Maria Rigamontiho dlouho trápil a navíc brzy senzačně prohrával. Ještě do konce poločasu však mistr posledních let srovnal zásluhou vlastní branky Jhona Chancellora a po hodině hry definitivně zlomil odpor domácích Miralem Pjanić.

Stará dáma pod vedením trenéra Maurizia Sarriho herně příliš nepřesvědčuje a její herní styl spolu s taktikou je zatím podobný tomu, co předváděl již trenér Massimiliano Allegri. Dnes to rovněž měla být snadná záležitost. A to i přesto, že se po 1228 dnech na trávníku Serie A objevil Mario Balotelli. Sarri si pro něj nachystal uvítací výbor v podobě De Ligta, Bonucciho nebo Sandra. Do hry se od prvních minut dostali i Dybala, Ramsey nebo Rabiot.

První náznak Balotelliho přítomnosti pocítil obránce Danilo, kterého italský enfant terrible poslal tvrdě k zemi. Pořádný šok museli fanoušci Juve skousnout už v šesté minutě. Samimu Khedirovi nevyšla přihrávka na Rabiota a tak se ve středu pole ujal balonu Tonali. Mladý zázrak s míčem postupoval až k vápnu, kde jej předal zkušenému Rômulovi. Ten nahrál střelci Alfredu Donnarummovi. Před ním obránci Juve nepochopitelně couvali, takže se Donnarumma rozhodl vypálit. A dobře udělal, protože brankář Wojciech Szczęsny chyboval a Brescia vedla.

O pět minut později mohl srovnat Adrien Rabiot a ukázat, že je opomíjený neprávem. Mladý Francouz si naběhl do vápna soupeře a když se k němu dostala tečovaná rána Dybaly, vypálil. Rána mu však sjela z kopačky nevhodným směrem a zamířila hodně mimo. Stará dáma měla dostatek času, energie i kvality na otočení výsledku, takže žádný strach. Neustále se jí dařilo udržovat vysoké tempo utkání, což Brescii dělalo potíže.

Další Rabiotovo zakončení odeslal pryč od brány bránící Cistana a dorážka Khediry pro změnu prosvištěla kolem tyče. Následně musel trenér Sarri poprvé střídat, když se mu zranil obránce Danilo. Do hry vyslal ofenzivnějšího Juana Cuadrada a doufal, že se mu tento tah vyplatí.

Když už se Juventus dostal do velké šance, jako třeba zčistajasna nabíhající Gonzalo Higuaín, byl na svém místě brankář Joronen, který jeho akci zneutralizoval. Chvíli to Juventusu trvalo, ale nakonec dokázal i Joronena propálit. Respektive se o to zasloužil domácí tým sám, protože ve 42. minutě od rohového praporku centroval Paulo Dybala a míč se odrazil od Jhona Chancellora smolně za záda Joronena - 1:1.

V 57. minutě se hnal do zakončení Gonzalo Higuaín, kterému se dokonce povedlo obejít Joronena. Jenže za něj zaskočil obránce Andrea Cistana, který vyrazil míč směřující do brány. Stejně dopadl Rabiot, kterého vychytal pro změnu obránce Sabelli. V 62. minutě už to ale Juventusu konečně vyšlo. Po faulu na Dybalu se k míči postavil mistr Pjanić a ačkoli první rána z volného přímého kopu zeď nepřekonala, z dorážky se už Pjanić nemýlil - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 z penalty

Reagovat
Airus

To bude otresnej zapas do plneho bloku. Snad neco vykouzli Paulito

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Prefontaine

0:4

Reagovat
Airus

Jestli Para za neco stoji, tak uz dnes zacne pracovat na Tonalim. V zakladu nam hraje jeden ital. Coz je naprosto otresny sledovat. Zvlast kdyz porad nastupujou tricetileti nejmenovani nemci a frantici

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele