32. kolo
11.07.2020 19:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Brescia na hraně vypadnutí, AS jí nadělilo tři branky

Římané si poradili s Brescií až nečekaně snadno, nastříleli domácím tři branky a po vítězství nad Parmou si připsali další tři body. Mezi střelce se zapsali Federico Fazio, Nikola Kalinić a rovněž Nicolò Zaniolo.

Asi nebylo třeba příliš dlouho přemýšlet o tom, kdo že bude favoritem v duelu mezi domácí Brescií a AS Řím. A to přesto, že hostující trenér Paulo Fonseca nemohl počítat například s Mchitarjanem, Smallingem nebo Džekem, který byl za poslední duely značně unaven. Šanci proto dostal Chorvat Kalinić, který se snažil dostát vysokým nárokům na římskou devítku.

Už ve druhé minutě se ale AS neukázalo v nejlepším světle, když Ibañez nahrál nechtěně ve vápně soupeři a sledoval, jak měl Torregrossa moře času i prostoru k zakončení. Nakonec se k němu nedostal a branka Tonaliho pro ofsajd platit nemohla. Jinak ale Brescia nic moc nevymýšlela a vlastně nechala hrát AS.

Lorenzo Pellegrini napřáhl ke střele kousek před velkým vápnem a jeho tvrdou ránu pak ukryl do rukavic Andreacci. Ten musel zasahovat i po dvaceti minutách, kdy ho málem nešťastně překonal vlastní obránce. Po rychlé akci AS se totiž ve skluzu málem dočkal vlastní branky Jhon Chancellor a ještě musel hodně děkovat Andreaccimu, že míč vyrazil na roh.

Římané sice drtili svého soka v držení míče, ale nějaké zvláště povedené šanci si nevytvářeli. Na ofenzivně laděných hráčích bylo dost vidět, že spolu nehrají pravidelně a že se spíš hledají. Římanům moc nepomáhaly ani dvě standardní situace, neboť Aleksandar Kolarov první z nich napálil jen do brankáře Andreacciho, zatímco Pellegrini o pár minut později střílel pouze do zdi.

Nevýraznou první půli z hlediska šancí uzavřel Amadou Diawara, jehož rána zpoza vápna mířila mimo bránu. První poločas skončil bez branek, ale po změně stran se s nimi roztrhl pytel. Samozřejmě všechny z nich padly do sítě outsidera. Pouhé tři minuty po změně stran se jako první prosadili Vlci. Rohový kop spadl k Federicu Faziovi, který střelou po zemi překonal brankáře Andreacciho!

Brescia byla evidentně vykolejená z toho, jak se utkání vyvíjelo. A AS přidalo další branku. Po hodině hry vymyslel krásný pas na Nikolu Kaliniće Carles Pérez a sledoval, jak odchovanec Hajduku zpracoval míč. Pak obešel brankáře Andreacciho a pohodlně zakončil - 2:0.

Patnáct minut před koncem se navíc konečně prosadil i Nicolò Zaniolo, který se stále vrací do formy po dlouhém zranění. Po průnikové nahrávce Diega Perottiho Zaniolo převzal míč na hraně vápna a přesnou střelou zakončil rozdíl mezi oběma týmy na konečných 3:0. Střídající Edin Džeko pak v závěru ještě nastřelil tyč poté, co obešel brankáře. Římanům to ale moc vadit nemuselo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele