16. kolo
15.12.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bologna překvapila mátožnou Atalantu a těsně ji porazila

Atalanta to se slavením postupu v Lize mistrů nejspíš přehnala, protože dnes předvedla v Bologně hodně mátožný výkon. Nemohla se proto divit, že po gólech Palacia s Poli odjíždí do Bergama bez tří bodů. Snížení Malinovského Atalantě na body nestačilo.

Nebylo pochyb o tom, kdo že je favoritem utkání na stadionu Renato Dall’Ara. Na něj totiž zavítala nabuzená Atalanta. Celek z Bergama slavil historický postup ze skupiny Ligy mistrů a domácí tak trochu spoléhali na to, že nadšení spojené s oslavami přetrvá. Přesto se museli vypořádat s hráči jako Pašalić, Muriel, Castagne nebo Tolói. Zkrátka ze strany hostí žádné polevení, žádná rošáda.

Atalanta začala hodně zhurta. V sedmé minutě směřovala rychlá přihrávka do druhé vlny na Ruslana Malinovského, který z první pálil jen těsně vedle brány, kterou hájil Polák Skorupski. Za pokutovým územím se navíc do míče opřel De Roon, jehož ránu ještě lehce tečoval jeden z protihráčů. Atalanta se dočkala rohového kopu, jenže ten se jí hrubě nepovedl. Bologna se totiž dostala do velmi rychlého protiútoku. Riccardo Orsolini sice trefil jen tyč, jenže balon se odrazil pod nohy dobíhajícího Rodriga Palacia - 1:0 pro domácí.

Inkasovaná branka vyvedla Atalantu z konceptu a bylo na ní vidět, že se chvíli nemůže vzpamatovat. Velkou šanci jí vyrobili domácí sami. Ve 41. minutě totiž zkušený záložník Poli chyboval u středového kruhu a dopředu se hnal Mario Pašalić. V obrovské šanci ale selhal a namířil míč nepochopitelně vysoko nad bránu.

Domácí přežili a mohli se sami dostat do dalšího zakončení. Dnes mimořádně nebezpečný Rodrigo Palacio byl velkou hrozbou Felsinei a ve 45. minutě se uvolnil od svého strážce ve vápně. Na jeho vybídku musel brankář Gollini reagovat velmi rychle a skokem k tyči míč vyrazil.

Změna stran nepřinesla nic zajímavého, obě jedenáctky nastoupily do druhé půle ve stejném složení. Jednoznačně spokojenější byli domácí hráči a v 53. minutě se jejich radost proměnila v čiré nadšení. Hodně prostoru měl na pravé straně obránce Tomijasu, který poslal do pokutového území nadýchaný centr. Na ten si spolu s obránci La Dea naskočil Andrea Poli a jeho parádní hlavička skončila i přes Golliniho snahu v síti.

Vyhráno ale Bologna neměla. Přesně v 60. minutě totiž střídající mladík Musa Barrow zpracoval míč u vápna a našel v něm nabíhajícího Ruslana Malinovského. Ten stačil prostrčit balón pod brankářem Skorupskim - 2:1.

Gól na 2:1 Atalantu nabudil a trenér Gasperini své svěřence pobízel k aktivitě. Kromě rány střídajícího mladíka Barrowa ale nic většího hosté nevymysleli. Ani faul Danila, po němž byl zkušený obránce v 88. minutě vyloučen, ale hostujícím nepomohl k bodu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele