7. kolo
06.10.2019 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Překvapení se nekonalo. Atalanta si snadno poradila s Lecce

Lecce věřilo, že by se mu mohl povést zázrak na půdě Atalanty. Nováček soutěže ale nepředvedl nic extra zajímavého a prohrál poměrně jasně o dvě branky. Svůj podíl na tom měly i opory jako Duván Zapata, Alejandro Gómez a Robin Gosens, které si připsaly po jedné brance.

Asi není nutné rozebírat, proč byla Atalanta před zápasem s Lecce tak velkým favoritem. Přesto trenér Gasperini nehodlal ponechat něco náhodě a vytasil se od prvních minut s takovými esy jako Zapatou, Gómezem, Iličićem nebo De Roonem a Kjaerem. Obranu Bergamaschi mělo zlobit především hostující trio Mancosu, La Mantia a Falco.

Od počátku byla aktivnější Atalanta. Hned ve 2. minutě Gómezův ideální centr zamířil do vápna přímo na hlavu Zapaty. Kolumbijský útočník v obrovské šanci bránu Lecce přestřelil. Následná spolupráce mezi Gómezem a Iličićem skončila ránou slovinského reprezentanta, kterou vyrážel brankář Gabriel jen s vypětím všech sil. Brankář Gollini na druhé straně zase tak moc práce neměl a poradit si musel jen s pokusem Majera, který pálil na střed.

Ve 35. minutě se už poprvé měnilo skóre utkání a podle očekávání to bylo ve prospěch domácího celku. Obrana Lecce chybovala nebezpečně blízko vlastního vápna, aktivní Gosens obral Lucioniho o míč a předložil jej do vápna na Duvána Zapatu. Ten si poradil velmi zkušeně a přesně, takže jeho rána zapadla za Gabrielova záda. V tu chvíli se ale Lecce nesložilo a ihned se pustilo do útoku.

Hosté proto mohli překvapivě velmi brzy srovnat. Mantia se parádně zorientoval ve vápně a svůj pokus usměrnil přímo na bránu. Gollini však zareagoval fantasticky. A následně si Atalanta poradila mnohem lépe. Duván Zapata u vápna podržel míč i proti přesile a předal jej nabíhajícímu Gómezovi. Ten pronikl do vápna a zamířil jednoduše na zadní tyč - 2:0 pro domácí.

Atalanta hrála fantasticky a Lecce ji s údivem nestačilo. A druhá půle nebyla pro hosty z Lecce příliš pozitivnější. Od prvních chvil se opět projevoval obrovský rozdíl nejen v kvalitě, ale především v chuti a důrazu, který byl jednoznačně na straně La Dea. Gómezova rána z 50. minuty zamířila těsně nad břevno a stejně tak i De Roonův pokus, který nebyl nejpřesnější.

Lecce si neodpustilo několik chyb v rozehrávce a deset minut po změně stran toho domácí využili ke třetí brance. Josip Iličić oslovil nabíhajícího beka Robina Gosense, který pronikl do vápna a propálil Gabriela. Atalanta vedla o tři branky a výsledek utkání už si pohlídala. Příliš na tom nezměnilo ani snížení, které v 86. minutě zařídil Fabio Lucioni. Toho obránci Atalanty neuhlídali, takže zkušený Lucioni mohl proměnit milimetrově přesný pas od Filippa Falca - 3:1 pro La Dea.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slyším Lecce a celý se opupínkuju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele