15. kolo
07.12.2019 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Atalanta stěží porazila Hellas, rozhodlo nastavení

Atalanta nakonec se štěstím vyválčila tři body z utkání s Hellasem. Nováček první ligy dvakrát vedl, ale ani to mu nestačilo. Rozhodující trefu si v nastaveném čase připsal na konto pozorný obránce La Dea Djimsiti.

Atalanta dnes měla výhodu domácího prostředí a na něm chtěla celkově demonstrovat své kvality. Její ambice zahrnují Ligu mistrů a proto Atalanta potřebovala vyhrát. Hellas se ale nedal jednoduše a to ani pod tlakem hráčů jako Iličić, Gómez, Muriel nebo Pašalić. Kontroval Di Carminem nebo letos perfektně hrajícími Rrahmanim s Amrabatem.

Že se body nepohrnou do domácí kasy jednoduše, to Atalanta velmi brzy pochopila. Hellas působil velmi bojovným a odvážným dojmem, tlačil se dopředu a v momentě, kdy ztratil míč, se okamžitě pouštěl do napadání. Přesto se jako první dostal do šance domácí útočník Luis Muriel. Po náběhu do vápna si vzal míč a přesnou ranou se chtěl dostat na střeleckou listinu, v čemž mu zabránil jen perfektní brankář Silvestri.

Jako první však překvapivě udeřili hosté z Verony. Hellas za svou aktivitu odměnil fanoušky první brankou, o kterou se ve 24. minutě postaral stále častěji střílející útočník Samuel Di Carmine. Po bleskově rozehraném autu se totiž zkušený střelec dostal až do vápna a přesnou střelou překonal domácího brankáře Pierluigiho Golliniho.

A to nebyla jediná rána, kterou museli domácí řešit. Zranil se totiž ofenzivní záložník Josip Iličić a ve 29. minutě ze hřiště. Jeho místo zaujal Ruslan Malinovskyj, který se snažil Iličićovi v aktivitě ihned vyrovnat. Domácí lídr Alejandro Gómez to pak vyzkoušel z dálky, rána to byla parádní a přesná, ale brankář Marco Silvestri si přesto poradil.

A když už se hosté viděli v šatně jako vítězové, Atalanta jim dala jasně najevo, že se přepočítali. Právě střídající Ruslan Malinovskyj napřáhl z dálky a parádní ranou zaskočil brankáře Silvestriho!

Hellas chtěl tři body a šel za nimi jednoznačně aktivněji. Po změně stran ještě přidal na tempu a Orobici byli docela zaskočeni. O to víc to platilo v 61. minutě, když se Hellas opět dostal do vedení. Hellasu k tomu stačila jednoduchá přihrávka do vápna, kterou si zpracoval Lazović. Ten pak nesobecky našel nabíhajícího Samuela Di Carmineho, který skvělou formu demonstroval svou druhou brankou.

I na tento zásah však dokázala Atalanta odpovědět. Jen o dvě minuty později totiž byl ve vápně faulován Castagne a sudí Valeri nekompromisně pískal penaltu. K ní se postavil zkušený forvard Luis Muriel a z penaltového puntíku se nemýlil.

Poslední slovo měla rovněž Neapol. Nejprve brankář Silvestri likvidoval ránu Gómeze a ve čtvrté minutě nastavení strhl vedení na domácí stranu Berat Djimsiti. Toho po odraženém míči nechala hostující obrana zcela osamoceného před brankářem Silvestrim - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:1

Reagovat
Largo

Takový štěstí,....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele